Onder Vier Ogen - Podcast

ONDER VIER OGEN - PODCAST 

In de serie Onder vier ogen gaan kunstenaars en politici een persoonlijk en openhartig tweegesprek aan.
 
De domeinen kunst en politiek lijken vandaag de dag verder uit elkaar te liggen dan ooit. Maar is dat werkelijk zo? Het draagvlak van zowel kunst als politiek is tanende. 2,5 procent van de Nederlandse bevolking is lid van een politieke partij, de voortdurende bezuiniging op kunst en cultuur wordt door de samenleving ogenschijnlijk instemmend ontvangen. 150 jaar na Thorbeckes beroemde uitspraak dat kunst en politiek ver uit elkaars buurt moesten blijven, zijn we op zoek naar toenadering, een nieuwe dialoog. Zo bouwen we aan een database van ontmoetingen tussen kunst en politiek waarin veel verschillen, maar misschien nog veel meer overeenkomsten blijken te zitten. Beluister de podcast nu online.
 
25 september 2014 Kajsa Ollongren en Walter Bart
De eerste twee gesprekken in de serie ‘onder vier ogen’ vonden als marathon plaats tijdens het spraakmakende radioprogramma Radio Futura in Frascati 4. Als eerste spraken de toen kersverse Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren en theatermaker Walter Bart (Wunderbaum) met elkaar, onder meer over realiteit en fictie, transitie in de samenleving en grote ideeën.
 

25 september 2014 Jasper van Dijk en Nicole Beutler
Het tweede openhartige gesprek in de marathon tijdens Radio Futura vond plaats tussen Tweede Kamerlid voor de SP Jasper van Dijk en choreograaf Nicole Beutler. Ze spraken over elite, vrije ruimte, lichamelijkheid in de politiek en de wereld in verandering.
 

17 september 2016 - Naomi Velissariou & Mei Li Vos
Theatermaker Naomi Velissariou en Tweede Kamerlid voor de PvdA Mei Li Vos spraken over inspiratie en ambitie, over de wereld in verandering en over de gedroomde rol van kunst en politiek.
 

 

17 december 2016 - Anoek Nuyens & Jan Paternotte
Frascati's theatermaker Anoek Nuyens en Jan Paternotte (Fractieleider D66 Amsterdamse Gemeenteraad) in een persoonlijk gesprek: wat beweegt hen? Waar liggen ze van wakker? Hoe zien zij de wereld?

Deze podcast werd vormgegeven door AudioCollectief SCHIK (Mirke Kist, Nele Eeckhout en Siona Houthuys). De muziek die werd gebruikt in deze podcast is van La Boutique Fantastique.