• Zielsverwanten

Zielsverwanten

Zielsverwanten

Toneelacademie Maastricht, Acteurs

theater

Over

Ergens op een afgelegen plek, ver verwijderd van alledaagse ruis, proberen de jonge wetenschappers en geliefden Charlotte en Eduard na het verkrijgen van een ruime subsidie een grensverleggend onderzoek te verrichten: hoe kunnen we de omstandigheden die van invloed zijn op ons verlangen en handelen, zichtbaar maken? Zijn we in staat tot het maken van echt vrije keuzes, of is ons lot al bezegeld door de omstandigheden waarin we opgroeiden? Ze schakelen hierbij de hulp in van hun oude vrienden Ottilie, administratief talent, en Otto, gedreven informaticus.

In 2009 bewerkte acteur en schrijver Peter de Graef Goethes roman Die Wahlverwandtschaften (1809) tot een toneeltekst. Op zijn eigen, kenmerkende wijze toont hij een veelomvattende en uitputtende worsteling binnenin de westerse mens; bevlogen, ad rem, en met de nodige humor.

tekst Peter de Graef regie Joost Horward dramaturgie Nina Willems spel Annelotte van Aarst, Thomas Claessens, Tim Helderman en Marit Hooijschuur vormgeving Esther Sloots met dank aan Apollofonds, Peter Missotten, Lore Mechelaere en La Lupe

Zielsverwanten is een afstudeervoorstelling van Thomas Claessens, Tim Helderman en Esther Sloots