ONE. SOLO BY LISA VERBELEN

ONE. SOLO BY LISA VERBELEN

BOG.

theater

Over

Het stromen der dingen in een hypnotiserende muzikale solo

One. is een stroom. Een muzikale performance over tijd, ruimte, licht, geluid, objecten, mensen, gevoelens en gedachten. En over hoe het is om één deeltje van dat alles te zijn. One. is een vierstemmig koorstuk met een partituur van 75 meter, gezongen door één vrouw. One. is een poging te laten zien en horen hoe alles altijd beweegt. En hoe jij meebeweegt. Een indrukwekkende solo, genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016. 

‘Alleen of niet, ze weet knap en uitnodigend de toeschouwers mee te nemen in een wereld die uiteindelijk bestaat uit alles wat er kan bestaan: zang en gevoelens, gedachten en emoties.’ (****) – NRC Handelsblad

van & met Lisa Verbelen eindregie Judith de Joode  dramaturgie Roos Euwe productie Anne Baltus decor Jaap Bontekoe techniek Emiel Rietvelt publiciteit Dieke van der Spek

BOG. WOG. 020

Het jonge Vlaams-Nederlandse collectief BOG. speelt vier voorstellingen in drie dagen. Een uitgelezen kans om kennis te maken met dit eigenzinnige gezelschap, of om je vrienden mee te nemen naar je favoriete BOG. En BOG. belooft meer: een feest, een gesprek, een verzameling foto’s. En een toevallige ontmoeting met iemand die je al eens eerder hebt gezien. Of niet.

Makers

Het Vlaams-Nederlandse collectief BOG. bestaat uit Lisa Verbelen, Judith de Joode, Benjamin Moen en Sanne Vanderbruggen, allen geboren in 1988 en afgestudeerd aan de Toneelschool Maastricht. BOG. maakt theater vanuit het verlangen naar overzicht, naar een objectieve blik op alles waar de mens vat op tracht te krijgen, maar wat te groot is om vast te pakken. Verbelen won de Dioraphte Stimuleringsprijs 2012 voor het concept voor BOG. De voorstelling won op Theater aan Zee (BE) de Jongtheaterprijs en de tekst werd genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2013. De voorstelling MEN. werd bekroond met de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2015. ‘Met het woord als wapen maakt BOG. een swingend stuk over de mening en het hebben van een mening. Een minutieuze analyse van menselijk gedrag gevangen in een ritmische woordenbrij. Het levert een herkenbaar, integer en humoristisch portret op van een zoekende samenleving. Maar we zien vooral ook vier mensen die met ontzettend veel plezier staan te spelen en ons steeds weer op het verkeerde been zetten.’ – Jury van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs over BOG.

randprogramma

19:30 – 20:15: Frascati 1 Lezing door Paul Mulders