Antithesis, the future of the image

Antithesis, the future of the image

Michiel Vandevelde (BE)

performance

Over

Take back what is ours

Toen spijkerbroekenmerk Levi’s beelden van politieke protesten inzette in een reclame, waren de reacties niet onverdeeld positief. Mag de markt zich alles uit de publieke ruimte zomaar toe-eigenen voor eigen gewin? Van wie is een beeld eigenlijk en wat is het effect van beeldmanipulatie op onze blik op de wereld? Met niets meer dan zijn naakte lichaam bindt danser Michiel Vandevelde de strijd aan om het beeld, in een dansvoorstelling louter opgebouwd uit citaten: beelden overgenomen uit videoclips, muziekfragmenten geleend van popsongs en een tekst samengesteld uit het werk van politieke en filosofische denkers. Een onverschrokken voorstel voor een alternatieve beeldcultuur.

creatie & dans Michiel Vandevelde feedback Dries Douibi grafisch ontwerp Ward Heirwegh techniek Menno Vandevelde tekst Vilém Flusser, Jean-Luc Godard, Victor Hugo, Aldous Huxley, Neil Postman, Jacques Rancière, Anna Siegel, Michiel Vandevelde & Kristof van Baarle residentie Bains Connective, Het Bos, Vooruit & workspacebrussels coproductie Vooruit in het kader van het Europese netwerk DNA (Departures and Arrivals) met steun van the Creative Europe Program of the European Union met dank aan Clara Hermans, Charlotte de Somviele, Eleanor Campbell, Jan Dertaelen, Jeff Poak, Jana Tupivic, Jozef Wouters, Kristof van Baarle, Lana Willems, Lilia Mestre, Maarten Soete, Matthieu Goeury, Ruth Mariën, Steven De Belder & Toon Vandevelde

Makers

De jonge danser en choreograaf Michiel Vandevelde studeerde af aan de dansschool P.A.R.T.S. in Brussel. Zijn werk heeft een sterke politieke dimensie en regelmatig kleurt hij buiten de lijnen van de dans. Zo richtte hij in het kader van de Stadsresidenten van Vooruit in Gent een nieuwe politiek partij op: The Political Party. Vandevelde maakt deel uit van het artistieke team van festival Bâtard.

Passe-partout

Jezelf onderdompelen in Something Raw en meerdere voorstellingen zien? Bestel dan het Something Raw passe-partout voor slechts €35 via onze webshop!