De Meest Zwaarmoedige Voorstelling Ooit (Waarvan Het Hele Publiek Moet Huilen)

De Meest Zwaarmoedige Voorstelling Ooit (Waarvan Het Hele Publiek Moet Huilen)

Theater Artemis & De Warme Winkel

theater

Over

Wie is er bang voor een paar tranen?

Over somberheid praten we niet, we houden het liever gezellig. Maar hoe lekker is het niet om af en toe een stevig potje te janken? Waarom zou je je daarvoor schamen? Vincent, Anneke, Jeroen, Florian en Mara nodigen je uit voor de meest zwaarmoedige voorstelling ooit. Zij bouwen jouw gymzaal om tot een tranenkathedraal. Daar vieren ze samen met jullie de romantiek, de schoonheid en het plezier van somber zijn. Poncho aan en janken maar!

'Batelaan weet feilloos gevoelens van verdriet en neerslachtigheid te raken, om je er vervolgens hard om te laten lachen' - 8weekly

‘Ongetwijfeld de spannendste theatergroep van dit moment’ Het Parool over De Warme Winkel

van & met Vincent Brons, Jeroen De Man, Florian Myjer, Anneke Sluiters & Mara van Vlijmen eindregie Jetse Batelaan coproductie Theater Artemis en De Warme Winkel
 

Makers

De Warme Winkel combineert een grote liefde voor geschiedenis en cultuur met een fascinatie voor ons eigen onoverzichtelijk tijdsgewricht. De afgelopen jaren maakte het gezelschap furore met een nieuw toneelgenre: oeuvrestukken. Voorstellingen waarbij het volledige werk, biografie en tijdperk van een kunstenaar op onnavolgbare wijze tegen het canvas van het heden wordt gesmeten. In humorvolle en eclectische toneelavonden gaan verwondering, schoonheidsbeleving, perversie en engagement vaak hand in hand.

Jetse Batelaan bouwde de afgelopen jaren een opzienbarend oeuvre op van voorstellingen met een filosofische inslag en een absurd komische laag, zowel voor volwassenen als voor een jong publiek. In korte tijd ontving hij diverse onderscheidingen, waaronder de Jong Theaterprijs op Theater aan Zee, de Erik Vosprijs 2006 en de Gouden Krekel en de VSCD mimeprijs. Bij Frascati maakte hij de internationale festivalhit Broeders. Batelaan was vaste gastregisseur bij Theatergroep Max en mimetheatergroep Bambie. Vanaf 2009 was hij verbonden aan het Ro Theater. Internationaal was zijn werk te zien op festivals als Het New Island Festival (New York), Parc de la Villette (Parijs) en de Wiener Festwochen. De afgelopen jaren toonde hij bij Frascati o.a. De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen en Ja, ja, ja, jullie hebben hele mooie spulletjes.

Pers

 

Video

De Meest Zwaarmoedige Voorstelling Die Ooit Gemaakt Is ( Waarvan Het Hele Publiek Moet Huilen)

Beeld

Op locatie

locatie:
DE SCHOOL
Dr. Jan van Breemenstraat 3
1056 AB Amsterdam.
detail plattegrond klik hier

Let op
Op locatie kan alleen met PIN betaald worden.
De kassa op locatie is geopend vanaf een uur voor aanvang.
Voorverkoop verloopt alleen online, niet telefonisch.

Matinees via De Krakeling

Frascati en De Krakeling werken samen voor De meest zwaarmoedige
Van di 8 t/m vr 11 mrt speelt er dagelijks om 16:00 ook een middagvoorstelling.
Kaartverkoop daarvoor loopt via De Krakeling: tickets

THEATERMENU

De School heeft een speciaal Theatermenu samengesteld lees hier meer

Wearepublic

Di 8 in Wearepublic aanbod