Closer

Closer

Likeminds / Mustafa Duygulu

theater

Over

Rauwe voorstelling over broze illusies en bittere waarheden

In dit gelauwerde stuk van Patrick Marber treffen vier verloren zielen elkaar in een metropool: een ex-stripper, een schrijver zonder verhaal, een kunstfotograaf en een recht-voor-zijn-raap dermatoloog. Als magneten trekken ze elkaar aan, verbonden door hun hevige verlangen naar menselijk contact. Ze zoeken een schuilplaats in de liefde, maar al snel begint het harde spel van liegen en bedriegen. Hun romantische ideaalbeeld blijkt poreus en brokkelt beetje bij beetje af, tot er niets overblijft dan een uitgewoonde droom. Na de succesvolle speelreeks in 2014 nu opnieuw te zien!

‘Een carrousel van begeerte en overspel’ (***) – NRC Handelsblad

‘De Liefde kent alleen verliezers‘ (****) – De Theaterkrant

tekst Patrick Marber vertaling Eva Coolen regie Mustafa Duygulu choreografie Charlotte Goesaert spel Marieke Giebels, Roland Haufe, Sarah Jonker & Reinout Scholten van Aschat

 

Makers

Likeminds is een collectief van cultureel diverse kunstenaars die een stem geven aan de stadscultuur van nu. Jonge multi-talenten krijgen de gelegenheid zich te ontwikkelen tot professionele theatermakers en vertellen de verhalen van een snel veranderende wereld. Closer wordt bewerkt en geregisseerd door Mustafa Duygulu, één van de vaste makers van Likeminds.

Beeld

90 minuten