Schijn

Schijn

Likeminds / Fahd Larhzaoui

theater

Over

Hoe lang kan je leven alsof je een ander bent?

Soms moet je liegen om bij de mensen te kunnen zijn van wie je houdt. Dat geldt zeker voor de hoofdpersoon in Schijn, een coming-of-age-story van een jongen met Marokkaanse ouders die opgroeit in Nederland. Acteur Fahd Larhzaoui (bekend van o.a. Ik Driss, de Musical) werkte intensief samen met tekstschrijver Don Duyns en regisseur Floris van Delft. Samen met het publiek zoekt hij uit hoe hij zichzelf kan zijn zonder zijn familie te verliezen. Een voorstelling over identiteit, geweten en bovenal: liefde.

tekst Don Duyns spel Fahd Larhzaoui regie Floris van Delft productie Jarrod Francisco

Makers

Als self made acteur speelde Fahd Larhzaoui bij tal van gezelschappen in binnen- en buitenland. In 2012 vertolkte hij de titelrol in Ik Driss, de Musical. Daarnaast is Fahd vast verbonden als acteur en presentator aan het populaire kinderprogramma Huisje Boompje Beestje van de NTR.

Floris van Delft regisseert en schrijft bij de PeerGrouP in Drenthe en bij Maas Theater en Dans in Rotterdam. Zijn werk is altijd betrokken en actueel, van grote voorstellingen op locatie tot theatrale debatten in rechtszalen. Floris werkt geregeld samen met Likeminds, waar hij eerder Nachtdieren regisseerde en momenteel Voor mijn Kinderen.

Don Duyns schrijft voor tv, film en theater. Hij schreef onder meer Lang en gelukkig en Snorro voor het Ro Theater en Paars voor Growing up in Public.

Non-profit Kapitalist is de vrije productietak van Likeminds, opgericht om maatschappelijk relevante en inhoudelijk urgente voorstellingen te produceren die een groot publiek aanspreken.

Beeld

70 minuten