GOD

GOD

BOG.

theater

Over

Jonge kijk op een eeuwenoud thema

Na het virtuoze en fris-filosofische MEN., bekroond met de prestigieuze BNG Nieuwe Theatermakersprijs, zetten de jonge makers van BOG. opnieuw de tanden in een onderwerp van formaat. Wij mensen, sukkels der natuur, zijn altijd op zoek naar zin, een richting, een antwoord. BOG. probeert het grote verlangen naar geloof te benaderen in een voorstelling over alles wat we niet zeker weten maar waar we wel in geloven: de liefde, jezelf, buitenaards leven, durfkapitalisme. Een voorstelling over de wens het leven en elkaar te begrijpen zonder woorden. Een poging om dichtbij te komen.

'de hersenen gekieteld en het hart verwarmd' - **** Trouw

van & met Benjamin Moen, Lisa Verbelen, Judith de Joode & Sanne Vanderbruggen eindregie Erik Whien dramaturgie Roos Euwe advies scenografie Wikke van Houwelingen advies muziek Stan Vreeken productie & zakelijk leiding Anne Baltus technische productie Emiel Rietvelt publiciteit Dieke van der Spek grafisch werk Ward Heirwegh

 

Makers

Het Vlaams-Nederlandse collectief BOG. bestaat uit Lisa Verbelen, Judith de Joode, Benjamin Moen en Sanne Vanderbruggen, allen geboren in 1988 en afgestudeerd aan de Toneelschool Maastricht. BOG. maakt theater vanuit het verlangen naar overzicht, naar een objectieve blik op alles waar de mens vat op tracht te krijgen, maar wat te groot is om vast te pakken. Verbelen won de Dioraphte Stimuleringsprijs 2012 voor het concept voor BOG. De voorstelling won op Theater aan Zee (BE) de Jongtheaterprijs en de tekst werd genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2013. De voorstelling MEN. werd bekroond met de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2015.

Pers

 

Video

teaser GOD

Beeld