Blood Links

Blood Links

William Yang (AUS / CHN)

Engels met NL boventiteling
theater

Over

Ouderwetse dia-avond vol roerende verhalen

“Ik was een banaan. Geel van buiten, wit van binnen.” Aan het woord is kunstenaar en fotograaf William Yang, Australiër met Chinese wortels. In een avond vol foto’s en familieverhalen schetst hij het leven van zichzelf en zijn voorouders. Een immigrantenfamilie als zovele: versplinterd in ruimte en tijd maar door bloedlijnen verbonden. Met veel genegenheid en humor vertelt hij over oude tradities en assimilatie, vetes en onderlinge banden, discriminatie, tragiek en voorspoed in het nieuwe land. Na jaren van ambivalente gevoelens omarmt Yang zijn eigen geschiedenis, in deze liefdevolle ode aan zijn familie.

Na zijn studie architectuur legde William Yang zich toe op fotografie. In de jaren ’70 raakte hij bekend als fotograaf van celebrity-gemeenschap en de gay scene in Sydney. Vanaf eind jaren ’80 verlegde hij de focus van zijn werk naar zijn eigen culturele achtergrond. Dan ook begint hij performances te maken, intieme avonden vol foto’s en verhalen. Sadness, over de ontdekking van zijn Chinese achtergrond en begrafenisrituelen in Sydney, maakte een lange wereldwijde tournee. Yang ontving voor zijn werk verschillende onderscheidingen, waaronder de Higashikawa-cho International Photographic Festival award of International Photographer of the Year en een eredoctoraat aan de Universiteit van Queensland voor zijn bijdrage aan de fotografie.

Voor de vierde keer presenteert curator Frie Leysen met Get Lost een serie van bijzondere theater- en dansvoorstellingen uit regio’s met theatertradities waarmee het Nederlandse publiek niet of nauwelijks bekend is. In april is bij Frascati de voorstelling Sharira – Fire Desire van het Indiase gezelschap Chandralekha Dance Company te zien. 

Makers

Voor de vierde keer presenteert curator Frie Leysen met Get Lost een serie van vier bijzondere theater- en dansvoorstellingen uit regio’s met theatertradities waarmee het Nederlandse publiek niet of nauwelijks bekend is.

Video

video Blood Links
60 minuten
INLEIDING

van 19.30-20.00 uur is er een inleiding o.l.v. Borneoco over de artistieke carrière van Yang en de Chinese migratie door de eeuwen heen. Toegang gratis.