Programma za 17 okt

Programma zaterdag 17 oktober

19:30 – 21:00  Co-creation in Progress deel IV: Solidariteitstop
De afgelopen jaren lees en hoor je steeds vaker hoe domeinen als zorg, onderwijs en kunst kampen met de zogenaamde 'economisering' van de samenleving. Manifesten, protesten en bijeenkomsten waren het gevolg. Tijdens de Solidariteitstop zoeken deze drie domeinen elkaar op en verkennen ze in hoeverre er sprake is van een gedeelde zorg en hoe daar vorm aan te geven. Theatermakers Anoek Nuyens en Alexander Nieuwenhuis, huisartsen Peter de Groof en Bart Meijman van het huisartsenprotest ‘Het roer moet om’ en Saskia Baas, Melle Kromhout en Tashina Blom, medewerkers van de Universiteit van Amsterdam, doen samen een oproep voor een nieuwe beweging.

21:30 – 22:00  Co-creation in Progress deel V: Over de dood
Amsterdams Hospice Veerhuis en het Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover in co-creatie met Hannah De Meyer

MEMO I
Hannah De Meyer is gefascineerd door het moment waar leven en dood elkaar bijna raken. De naderende dood intensiveert verschillende aspecten van een mensenleven.

Ons verdriet,
onze wanhoop,
onze ondraaglijke kwetsbaarheid,
onze onschuld,
ons verlangen van iemand te houden en dat te laten zien.

MEMO II
Een bezinning op de sterfelijkheid.

Waar is de dood in ons leven?
Hoeveel neemt hij weg?
Wat geeft hij ons terug?
En waar wil je dat je bed staat als het zover is?

Hannah De Meyer studeerde in 2015 af aan de Performance-opleiding Maastricht. Dit is de eerste presentatie van een groter onderzoeksproject, dat later in het seizoen bij Frascati zal worden uitgewerkt.