BAM (kunst is geen kast)

BAM (kunst is geen kast)

De Warme Winkel in coproductie met Touki Delphine

theater

Over

Bonte artistieke peepshow vol aanstekelijk absurdisme

locatie : Het Tropicana Theater

Na het succes van Kokoschka Live! werken De Warme Winkel en Touki Delphine eindelijk weer samen. In Amsterdam Noord bezetten ze twee weken een pand waarin ‘s avonds artistiek gepeepshowd wordt. Avonden vol volks vermaak, een fuga van gevonden voorwerpen en verzamelde banaliteiten. Inspiratie vormen de beruchte ‘Oberioe’-avonden die Daniil Charms, Ruslands grootste absurdist, eind jaren ’20 organiseerde (en dikwijls saboteerde). Muziek, performance en unheimisch absurde acts wisselen elkaar af, even zinloos als het leven zelf, en daarom zo veelzeggend – BAM!

in hun voorstelling BAM – kunst is geen kast presenteren ze een Oberioe-avond voor de 21 eeuw. (…) Het is groteske onzin en wordt gespeeld met aanstekelijke energie (…) vermakelijke satire die het met veel sjeu voorschotelt.’ - de Volkskrant

Vol sluimerende erotische spanning vindt hier een uiterst absurd liefdesspel plaats. Mooi werk.’- de Theaterkrant

concept & spel Rik Elstgeest, Bo Koek, John van Oostrum, Jeroen De Man, Mara van Vlijmen & Karel Hermans (stage), Marieke de Zwaan (stage) eindregie Paul Koek geluidstechniek Peter Zwart inspicient Floris Vermist fotografie Sofie Knijff in samenwerking met De Veenfabriek

Makers

De Warme Winkel combineert een grote liefde voor geschiedenis en cultuur met een fascinatie voor ons eigen onoverzichtelijk tijdsgewricht. De afgelopen jaren maakte het gezelschap furore met een nieuw toneelgenre: oeuvrestukken. Voorstellingen waarbij het volledige werk, biografie en tijdperk van een kunstenaar op onnavolgbare wijze tegen het canvas van het heden wordt gesmeten. In humorvolle en eclectische toneelavonden gaan verwondering, schoonheidsbeleving, perversie en engagement vaak hand in hand. Na hun serie over Oostenrijkse kunstenaars (Weense Herfst) maakt BAM onderdeel uit van een Ruslandreeks, waarin eerder al de voorstellingen Jandergrouwnd, Poeten & Bandieten en Stroganov te zien waren. Een serie waarvan het einde vooralsnog niet bereikt is.
 
Touki Delphine is het muziek- en theatercollectief van Bo Koek, Rik Elstgeest en John van Oostrum. De groep maakt theatervoorstellingen en muziek voor theater, film en commercials.

Pers

 

Beeld

locatie Tropicana Theater

Het Tropicana Theater, Asterweg 22, 1031 HP Amsterdam

zaterdag optreden de Kift

De laatste speelavond van BAM wordt na afloop van de voorstelling gevierd met een optreden van De Kift, een Nederlandse band met invloeden van punk, fanfare, rock en popmuziek. 'De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt'- de Volkskrant. Ze brachten in 2003 de opera Vier voor Vier op cd uit, een opera gebaseerd op het toneelstuk Elisabeth Bam (1928) van jawel, Charms!