Changing Places dag 1

Changing Places dag 1

Nederlands
 

Over

Programma donderdag 15 oktober

19:00-19:45  Co-creation in Progress deel I: The Social Stage
Theatermaker Margo van de Linde gaat in gesprek met oprichtster Shazia Ishaq van Stichting Maatschappelijke Ontwikkeling en Integratie (MOI). Een work in progress waarin portretten van sleutelfiguren in Amsterdam Oost de basis vormen. Een presentatie over het belang van de mens boven het nummer en de kracht van de groep als koor. In samenwerking met Stichting Muzieksleutel.

20:00 – 20:30  Co-creation in Progress deel II 
Vanuit een ontmoeting met het kleinschalig psychiatrisch centrum De Brouwerij gaat Marjolijn van Heemstra in gesprek met de leden en hulpverleners om te onderzoeken hoe de realiteit van de psychose en die van het ‘normale leven’ zich tot elkaar verhouden. Samen met betrokkenen onderzoekt ze vragen als: hoe ver staat psychose eigenlijk van ons af? Waarom zijn we bang voor gekte? Welke plek zou de psychotische geest in de samenleving kunnen hebben?

20:45 – 22:30  Over Co-creatie (talkshow) 
We worden als samenleving geconfronteerd met vragen die zo complex zijn dat ze niet door één discipline opgelost kunnen worden. Welke rol kan de kunstenaar spelen bij het aankaarten van prangende vraagstukken en het zoeken naar antwoorden? In dit debat onderzoeken we de samenwerking tussen kunstenaars en maatschappelijke partijen. Hoe komen hun ideeën voor de samenleving van morgen samen? Wat is het belang van samenwerken? Wat kan de blik van de ander ons leren? En wat zijn de valkuilen?

Gasten: 
- Tabo Goudswaard, kunstenaar en intendant bij The Art of Impact
- Barbara Visser, kunstenaar en voorzitter van de Academie van Kunsten (KNAW)
- Joke Hermsen, filosofe

Moderator: Natasja van den Berg
 

210 minuten
Changing Places

De afgelopen maanden hebben we vijf theatermakers gekoppeld aan vijf Amsterdamse maatschappelijke vernieuwers. Onder de titel Co-creation in Progress presenteren de duo’s de uitkomsten van hun ontmoetingen op donderdag-, vrijdag-, en zaterdagavond. Op donderdag en vrijdag vindt daarnaast ook een debat over co-creatie plaats. Op zaterdag blikken we na afloop van de presentaties met een aantal deelnemers terug op de uitkomsten van Changing Places.