Thuisbezoek Europa

Thuisbezoek Europa

Rimini Protokoll in coproductie met Frascati Producties

theater

Over

Thuisbezoek Europa onderzoekt wat het is om Europeaan te zijn. Als toeschouwer ben je onderdeel van een spel over Europa. Samen met de andere deelnemers neem je plaats rond de tafel van de gastheer, ergens in een Amsterdamse woonkamer. Op tafel staat een ingenieus kastje, het Brein, dat de vijftien spelers opdrachten geeft. Eén voor één komen zij aan de beurt om te vertellen over hun persoonlijke ervaringen met Europa en hun meningen over het continent. Het is een spel en er is een prijs te winnen. Speel je voor jezelf of werk je samen? Een gezelschapsspel over vertrouwen, solidariteit en het leren kennen van je buurman. 

Deelnemers over Thuisbezoek Europa
'Er zijn geen wereldproblemen opgelost - dat hebben we ook niet geprobeerd - maar een spel doen met als thema 'Europa & ik' met vijftien leuke andere mensen èn een van de mooiste gadgets in tijden als actief-het-spel-sturende rekwisiet, is sowieso garantie voor een leuke en interessante middag of avond.' (Maaike van Rijn) 

'Samen met aan het begin van de avond nog onbekenden raak je verstrikt in een spel waarin op een ogenschijnlijk lichte manier grote en soms ingewikkelde vraagstukken aan de orde komen. Zijn we solidair of gaan we voor de winst? Welke strategie sluit het een niet uit van het andere? Hoe kies ik als ik niet wil kiezen? Een intrigerende avond met jezelf als hoofdpersoon' (Arno Schuitemaker)

Hoe en waar?
Thuisbezoek Europa speelt op locatie in Amsterdamse woonkamers. Je koopt in onze webshop een kaartje voor een bepaalde datum en aanvangstijd. Je kunt maximaal 3 kaarten per persoon kopen. Op de ochtend van de voorstelling sturen we je een sms met het adres waar je verwacht wordt. Zo heb je nog genoeg tijd om uit te zoeken hoe je er het makkelijkst kunt komen. Alle locaties zijn in Amsterdam. Zorg dat je je kaartje meeneemt naar de locatie. 

Vragen?
Bel onze kassa op tel. 020-6266866. Voor vragen op de dag zelf kun je bellen met tel. 06-39357427.

De anonieme stemuitslagen en de foto’s van alle thuisbezoeken worden verzameld en gepost op www.homevisiteurope.org in een groeiend online archief waar je de uitslagen uit heel Europa kunt vergelijken.

 

 

Makers

Rimini Protokoll

Stefan Kaegi, Helgard Haug en Daniel Wetzel studeerden aan de avant-gardistische Duitse theaterschool van Giesse. Sinds 2000 werken ze -in verschillende samenstellingen- samen onder de naam Rimini Protokoll. Met hun unieke vorm van documentair theater maken ze wereldwijd furore. 

 

Beeld