Nieuws

do 15 sep ’22

Priscilla Vaudelle over SIXTH op NPO Radio 1

''Dat is ook wat ik onder de aandacht wil brengen: dat mensen om schoonheidsidealen na te streven, bereid zijn om hun leven op het spel te zetten. En dat gaat echt van hele jonge meiden die nog helemaal niet volledig gevormd zijn, tot aan oudere vrouwen die onder het mes gaan''

 Lees verder
wo 14 sep ’22

Kim Karssen in het NRC over haar nieuwe Frascati-productie Schrödingers hond

''Met haar loepzuivere timing en levendige mimiek is ze de meest komische actrice van haar generatie.''

Lees verder
di 28 jun ’22

Dit was Eindspel 2022

Afgelopen week werden Frascati en De Brakke Grond overgenomen door de studenten van de Toneelacademie Maastricht, HKU Theater in Utrecht, ArtEZ in Arnhem en de ATD in Amsterdam.  Lees hier de verslagen per dag terug.

Lees verder
vr 24 jun ’22

Francesca Lazzeri nieuwe dramaturg Frascati Producties

Per 1 september 2022 gaat Francesca Lazzeri bij ons aan de slag als de nieuwe dramaturg van Frascati Producties. Wij kijken uit naar Francesca's komst en de invulling van haar rol in ons makershuis!

Lees verder
do 16 jun ’22

Lady Chatterley’s Lover juryselectie Nederlands Theater Festival 2022

Onze co-productie met De Warme Winkel Lady Chatterley's Lover is geselecteerd als één van de meest indrukwekkende theaterproducties van het moment!⁠ Bekijk de voorstelling (nogmaals) op vr 9 & za 10 sep.

Lees verder
vr 3 jun ’22

Cherish Menzo wint Charlotte Köhler Prijs 2022

Gisteren heeft Cherish Menzo de Charlotte Köhler Prijs voor theater en beeldende kunst van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangen. De Charlotte Köhler Prijs is een aanmoedigingsprijs voor jong talent in de beeldende kunst en theater. 

Lees verder
ma 23 mei ’22

Floor Houwink ten Cate neemt Nederlandse versie internationale klimaatstuk op zich

Het internationale project A Play For the Living in a Time of Extinction wordt op iedere plek waar het wordt gespeeld opnieuw gemaakt, met lokale makers en performers. Op uitnodiging van het Holland Festival neemt Floor Houwink ten Cate de Nederlandse versie voor haar rekening.

Lees verder
ma 9 mei ’22

Caro Derkx krijgt YAA-award uitgereikt

Frascati-maker Caro Derkx krijgt op di 31 mei de Young Art Support Amsterdam award uitgereikt in de categorie Theater. YAA reikt jaarlijks de YAA-award uit aan vijf talentvolle kunstenaars. 

Lees verder