Nieuws

di 14 mrt ’23

Kaartverkoop Holland Festival 2023 in Frascati

Het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland komt in juni terug naar Frascati en de kaartverkoop van de eerste voorstellingen is vanaf nu gestart! 

Lees verder
do 9 mrt ’23

Gavin-Viano ontvangt Henri Winkelman Award

Frascati-maker Gavin-Viano heeft op maandag 6 maart de Henri Winkelman Award ontvangen, inclusief een prijs van €10.000. ''De inclusieve voorstellingen van Gavin-Viano stellen een collectief belang centraal en gaan voorbij de individuele belangen van de makers'' aldus de jury.

 

Lees verder
vr 17 feb ’23

Frascati als experimentele fertiliteits- en abortuskliniek

To reproduce or not to reproduce?  In haar laatste productie onder de vleugels van Frascati Producties battlefield of dreams bouwt Floor Houwink ten Cate, samen met schrijver Brecht De Backer,  ons theater voor vier avonden om tot een experimentele fertiliteits- en abortuskliniek. Verwacht een event vol opera, documentaire, performance, lezing, debat en open mic. 

Lees verder
do 9 feb ’23

Coöperatie LENZ komende jaren verbonden aan Frascati producties

Vanaf 2023 werken Erasmus Mackenna, Marit Hooijschuur en Roel Pronk als theatercoöperatie LENZ onder de vleugels van Frascati Producties. Het werk van LENZ begeeft zich op de grens tussen theater, live muziek en performance.

Lees verder
di 31 jan ’23

Bloodscent komt terug naar Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam

Vorig jaar net misgegrepen? De muzikale en beeldende performance van Gavin-Viano, welke door Het Parool is gekozen als één van de beste voorstellingen van 2022, komt terug met een minitour. 

Lees verder
di 24 jan ’23

Cherish Menzo over tour D̶A̶R̶K̶MATTER

Frascati-maker Cherish Menzo is momenteel op tour met de performance DARKMATTER. Daarin reist ze naar een gitzwart, punky en vervreemdend universum en rekt ze de mogelijkheden van het lichaam tot het maximale op. Wij spraken met Cherish over haar tour, inspiratie voor de voorstelling en meer!

Lees verder
wo 4 jan ’23

Late Night Feelings

Als aanvulling op hun nieuwste voorstelling Rubens Meisjes, stelt Club Lam speciaal voor Frascati op di 10 t/m do 12 jan een uitgebreid contextprogramma samen genaamd Late Night Feelings inclusief special guests, beeldende kunst én een afterparty met een PAARDENRAVE.

Lees verder
ma 5 dec ’22

Nagesprek Asefeh Eskandari & expositie over demonstraties Iran

Aansluitend op de voorstelling Songs for no one van Nastaran Razawi Khorasani, organiseren wij op do 15 dec een nagesprek en expositie met Asefeh Eskandari van actiegroep Woman, Life, Freedom. Asefeh vertelt meer over de onrusten in Iran en wat er voor de demonstranten op het spel staat. 

Lees verder
do 17 nov ’22

GLAMCULT in gesprek met Maria Magdalena Kozłowska

In haar tweede performance Dead Skin bij Frascati Producties duikt maker Maria Magdalena Kozłowska met jazzmuzikant Bjørk Delcroix Semey in de eenzaamheid van de sprookjesachtige vuilnisbelt genaamd consumentisme, met een surrealistische modeshow. Online platform en magazine Glamcult sprak met Maria over haar aankomende première, de humor in mode en de diepgang waarin 'dingen' een rol kunnen spelen in ons leven.

Lees verder