Bas de Brouwer

Bloodscent komt terug naar Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam

di 31 jan ’23

Vorig jaar net misgegrepen? De muzikale en beeldende performance van Gavin-Viano / Frascati Producties, welke door Het Parool is gekozen als één van de beste voorstellingen van 2022, komt terug met een minitour. 

In de muzikale en beeldende performance Bloodscent volgen we de koortsdroom-meets-healing-journey van een jonge vrouw, gespeeld door Princess Bangura, die ‘het roofdier’ dat haar misbruikte onder ogen moet komen om in het reine te raken met ‘de prooi’ die zij nooit wilde worden. Gegidst door haar spirituele voorouders stelt ze zich open voor haar Santa Yeye en volgt het grillige pad naar de ware heling: die van Body, Breath, Spirit en Soul.

''Gavin-Viano gaat stekelige onderwerpen nooit uit de weg. Bloodscent handelt over seksueel trauma. Over de onwil om dat trauma onder ogen te komen en hoe het toch altijd weer opduikt vanachter de gordijnen. Gavin-Viano is ook iemand die brutaal durft te zijn in zijn theatertaal. Die durft te smijten met bloedrood licht en andere uitgesproken vormkeuzes. In Bloodscent creëert hij zo een poëtisch en rauw universum waarin een jonge vrouw, aangezet door haar voorouders, de confrontatie aangaat met haar trauma. Met als spil de charismatische hoofdrol van Princess Isatu Hassan Bangura.'' Het Parool

Klik hier voor meer informatie over Bloodscent