Terugblik Afrovibes Festival 2022

ma 10 okt ’22

Van 5 t/m 9 oktober stond Frascati in het teken van theater, dans, performance en exposities uit West en Zuid-Afrika als hoofdlocatie van de 19e editie van het Afrovibes Festival.  Artistieke leider Jay Pather en programmeur Marjorie Boston hebben opnieuw een programma gemaakt dat de diversiteit en kracht van verandering in het Afrikaanse continent liet zien.

Een week lang ontvingen wij o.a makers en kunstenaars Babacar Cissé (Senegal), Nadia Beugré (Ivoorkust), Lulu Mlangeni en Kwanele Finch Thusi (Zuid-Afrika), Elisabeth Tambwe (Congo/Oostenrijk), Merlin Nyakam (Kameroen/Frankrijk), Syowia Kyambi (Kenia). Myuziek werd verzorgd door diverse DJ’s. Alles onverminderd in het teken van spannend werk, theater, dans, performance en experiment uit actueel Afrika.  

L'Homme Rare van Nadia Beugré (CI/FR), Studios Kabako (CG) in Frascati 1

Het programma had dit jaar een bijzondere focus op makers en kunstenaars uit West-Afrika en de Afrikaanse diaspore in Europa. Het is de nabijheid en vaak heftige geschiedenis tussen West-Afrika en Europa die deze regio zo bijzonder maakt en uitgangspunt is in de programmering met actuele dans, theater, performance, spoken word, muziek, mode en beeldende kunst. 

Klik hier voor meer informatie over Afrovibes Festival 2022