Jaszak

Simone de Jong
za 4 feb ’23 15:00
Een presentatie onderzoek voor de nieuwe kindervoorstelling Jaszak.
za 4 feb ’23
15:00
  • za 4 feb ’23
    15:00
    Theater van Deyssel
    Lodewijk van Deysselstraat 91, 1064 HM Amsterdam

Ik ben Simone de Jong, kom uit de mime en het muziektheater. Sinds 6 jaar maak ik voorstellingen voor jonge kinderen en voor iedereen die weer even jong wil zijn. Slinger! is net in première gegaan in de Krakeling en de voorstelling Kluizelaar reist als Hermit de wereld rond. Eind januari ga ik met Toon Kuijpers, met wie ik Kluizelaar maakte, een onderzoek doen in Van Deyssel. Muzikaal zullen we begeleid worden door Niels Vermeulen, muzikant en componist. 

Uitgaande van een Sheltersuit als kostuum en decor tegelijk, onderzoeken we 'transformatie'.  
Een mens, een decor, een landschap, een vorm, die steeds verandert. Die verdwijnt, vervormt, beschutting zoekt, tevoorschijn komt in steeds veranderende gedaante. Als een wereld in het klein. 

Hiervoor werken we samen met de prachtige organisatie Sheltersuit, die beschuttende pakken uitdeelt aan daklozen, vluchtelingen en in noodsituaties. We waren in hun werkplaats in Enschede en hebben een sheltersuit mee gekregen om vanuit te werken. 

We doen van te voren acht dagen onderzoek bij Theater van Deyssel en hopen zo kleine kinderen en iedereen die geïnteresseerd is, open te laten blijven kijken naar mensen in al hun verschijningsvormen, in alle situaties.  

 

  • Meld je aan via Instagram DM, onze mail: theatervandeyssel@frascatitheater.nl of de telefoon: 06-18642270.
Onderdeel van

Credits

van, door, met Simone de Jong, Toon Kuijpers, Niels Vermeulen