© Lonneke van der Palen

Schrödingers hond

Kim Karssen / Frascati Producties in coproductie met De Warme Winkel
di 13 sep ’22 - vr 23 sep ’22
Een absurdistische voorstelling over de kracht van onze gedachten.
di 13 sep ’22
-
vr 23 sep ’22

‘Ik denk dus ik ben.' Toch? Maar wat als je meer tijd doorbrengt in je hoofd dan daarbuiten? Als je niet kunt ontsnappen aan je eigen fantasie? Als je jezelf volledig verliest in je dagdromen, is je fantasie dan niet werkelijker dan 'de werkelijkheid'? Bestaat ‘de werkelijkheid’ dan nog wel? Bestaat Kim Karssen dan nog wel? En de voorstelling?

Geïnspireerd door het psychologische verschijnsel ‘Maladaptive Daydreaming’ maakt Kim Karssen haar eerste solo bij Frascati Producties. Een absurdistische voorstelling over de kracht van onze gedachten en hoe we tegelijkertijd kunnen vluchten naar én gevangen zitten in onze eigen fantasie. 

Na haar eerdere werk De Grap zet Kim Karssen haar onderzoek op het snijvlak tussen humor en kunst door en wel via de angstige krochten van de fantasie. 

  • Duur: 60 min
  • Première do 15 september 2022
  • Vr 16 sep opgenomen in het programma van We Are Public

In de pers

''Kim Karssen laat in haar originele voorstelling zien wat een grenzeloze fantasie kan aanrichten''  ★★★★ de Volkskrant

''Fascinerende Karssen fantaseert een wereld die tegelijk wel en niet bestaat'' Recensie Theaterkrant

"een absurde nachtmerrie waarin alle causale verbanden wegvallen" Het Parool

"Met haar loepzuivere timing en levendige mimiek is ze de meest komische actrice van haar generatie."  Interview in het NRC over Schrödingers hond

Over Kim Karssen

Kim Karssen (1996) studeerde in 2018 af aan de performance opleiding in Maastricht. Ze is theatermaker en actrice en behandelt in haar voorstellingen grootse thema’s op groteske en speelse wijze. Met liefde voor taal en verhalen zoekt ze op fantasievolle wijze naar een balans tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht.  

Bij Frascati Producties was Kim eerder te zien in samenwerkingen met Florian Myjer: Bloomsbury, Oorlog en Vrede  (Frascati Producties, 2019, nominatie BNG Theaterprijs 2021) Mephisto Park (Frascati Producties, 2019) en Mann Mann Mann  (de Warme Winkel / Frascati Producties, 2022). Ook maakte ze in coproductie met Frascati Producties  De Grap  (met Benjamin Abel Meirhaeghe). Eerder maakte Kim de jeugdvoorstelling Kier 4+ (met Hendrik Kegels).  

Vanaf seizoen 2022/2023 werkt Kim onder de vleugels van Frascati Producties. In haar eerste Frascati-productie Schrödingers hond, een solo onder begeleiding van Thibaud Delpeut, zal ze haar zoektocht naar het snijvlak tussen kunst en humor voortzetten en wel via de angstige krochten van de fantasie.  

door en met Kim Karssen eindregie Thibaud Delpeut licht en scenografie Hendrik Walther kostuums Hanne Pierrot muziek Thibaud Delpeut coproductie De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam)

   

Onze makers