© Stef Stessel

De lange nasleep van een korte mededeling

De Roovers
do 8 sep ’22 17:30
Een 'huis clos' over de wil om weg te gaan, over vriendschap en hierin verstrikt geraken en over terug geworpen worden op jezelf.
do 8 sep ’22
17:30
  • do 8 sep ’22
    17:30
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 3

In De lange nasleep van een korte mededeling raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet. De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen op tragikomische wijze hoe iedereen zijn eigen angsten en verlangens de baas tracht te zijn. Hoe meer iedereen zijn best doen om grip op de situatie te krijgen, hoe meer die uit de hand loopt. In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan. De tekst van Magne van den Berg is van een pijnlijke lichtvoetigheid en laat zich lezen als een gedicht waarin de beelden ontstaan in het hoofd van de toeschouwer.

Met niets in de handen, niets in de zakken en een mond vol perfect afgewogen woorden bezorgen de Roovers je “een intieme theateravond die heel klein begint en voor je ogen ontaardt in een rollercoaster van emoties.” (Knack, 2020)

“De drempel is het domein van de ongrijpbaarheid, de vaagheid, het gevaar, de onvoorspelbaarheid. We zijn op zo’n drempelmoment beland. ‘Een tussentoestand.’ Een verbijsterend interval tussen een langgerekt einde en een onbekend begin.” - Elif Shafak

van en met Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens en Sofie Sente tekst Magne van den Berg scenografie Stef Stessel kostuums Pynoo lichtontwerp Bert Vermeulen geluid Wim Bernaers