• Marijn Graven

Narziss / Hildegard / Goldmund

Narziss / Hildegard / Goldmund

Marijn Graven / Festival Cement / Het Zuidelijk Toneel

theater

Over

'Werp je blik op de zon. Zie de maan en de sterren. Vergaap je aan de schoonheid van de groene aarde. En denk dan na.’ (Hildegard von Bingen)

Narziss en Goldmund, door Hermann Hesse geschreven in 1930, is het verhaal over de complexe vriendschap tussen twee middeleeuwse monniken die elkaars tegenpolen lijken te zijn. Hildegard von Bingen, geboren in de middeleeuwen, en vanaf vroege volwassenheid levend als non, verwerft roem op het gebied van religie en kosmologie, wetenschap, poëzie en plantkunde. Waar Hesse ons twee uitersten van de mens toont, lijkt Hildegard deze beide kanten in zich te verenigen.

Regisseur Marijn Graven plaatst Hildegard tussen de twee beroemde romanpersonages, om te ontdekken hoe hart en hoofd, logos en eros, het mannelijke en het vrouwelijke te verenigen zijn. Samen met de acteurs, vormgever, componist en het publiek gaan we in een muzikale zwerftocht op zoek naar onszelf in de ander.

'De sfeerbepalende en sturende rol van klank en belichting fascineert. De theaterwetten en -ingrediënten blijven een prachtig bouwpakket.' ★★★ Theaterkrant

‘De regisseur wil het publiek vooral medeplichtig maken aan wat er op de vloer gebeurt. In Narziss | Hildegard | Goldmund is ze daarin met glans geslaagd.’ scenes.nu

concept & regie GRAVen decor- & kostuumontwerp Maartje Prins tekst & spel Babette Engels, David van Uuden, Jordy Vogelzang, productie Geertje Spaan geluidsontwerp & muziek George Dhauw fotograaf Maartje Prins een coproductie van Festival Cement en Het Zuidelijk Toneel ondersteund door PLAN Brabant

Makers

Marijn Graven studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Er gingen een studie Theaterwetenschappen, wat marketingbanen in het theaterveld en twee jaar aan deeltijd acteursopleiding aan vooraf voordat ze besefte dat haar hart bij regisseren ligt. Marijn geeft een geheel eigen kleur aan repertoire en put in haar regies uit een rijke bron aan literatuur, repertoire, beeldende kunst, symboliek en uit een spirituele invalshoek.

90 minuten
NIEUW WERK

Deze voorstelling maakt deel uit van NIEUW WERK: een eerste platform in Amsterdam voor makers die aan het begin van een veelbelovende carrière staan. Met ditmaal werk van Khadija El Kharraz Alami en Marijn Graven.

6 april is de voorstelling opgenomen in het aanbod van We Are Public