NACHTWERK

NACHTWERK

Frascati Producties / Marijn Graven

theater

Over

Ik zou zo graag een keer
in de handen van een lustmoordenaar vallen
Hem liefhebben
en dan sterven

NACHTWERK is een solo over het verlangen om als mens daadwerkelijk bezit te nemen van jezelf. Over de behoefte los te breken, samen te vallen, waarlijk vrij te zijn en alleen te luisteren naar wat je instinct je ingeeft. Kan dat? Waar zijn de grenzen en hoe ver mag je gaan? Een poging af te dalen in de ziel van de libertijn, de ware vrijgeest.
 
De tekst werd geschreven door acteur Jordy Vogelzang in samenwerking met regisseur Marijn Graven. Zij lieten zich inspireren door Markies de Sade, Frank Wedekind, Iggy Pop en persoonlijke escapades. Met vormgever Maartje Prins en geluidsontwerper George Dhauw maken zij hun eerste Frascati productie nadat ze elkaar leerden kennen op de Academie voor Theater en Dans (waar ze alle vier afstudeerden in 2017). In verschillende samenstellingen werkten ze daar aan diverse projecten, waaronder de Elyzeesche velden en de Louteringsberg (winnaar André Veltkamp Beurs 2017), die eerder bij Frascati te zien waren. 
 

regie Marijn Graven tekst en spel Jordy Vogelzang decor- en kostuumontwerp & publiciteitsbeeld Maartje Prins geluidsontwerp George Dhauw lichtontwerp Wouter Versteege
 

Makers

Marijn Graven (1984) studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Er gingen een studie Theaterwetenschap, wat marketingbanen in het theaterveld en twee jaar aan deeltijd acteursopleiding aan vooraf voordat ze besefte dat haar hart bij de regie ligt. In haar werk is ze steeds op zoek naar hoe ze haar eigen realiteit en die van de acteurs die ze kiest, kan koppelen aan toneelrepertoire of wereldliteratuur, theatraliteit en spiritualiteit. Met hoofd, hart en kosmos onderzoekt Marijn Graven hoe het persoonlijke kan infiltreren in het theatrale domein. Ze zet graag de gangbare verhouding met het publiek op scherp en tracht zo de uiterste consequentie te tonen van het gekozen onderwerp.

De komende jaren zal Marijn Graven haar werk ontwikkelen bij Plan Brabant en Frascati Producties.

foto Maartje Prins

80 minuten
Première do 19 okt. 2017