• urland mu mu mu frascati

mu' mu' mu'

wo 18 t/m za 21 maart

mu' mu' mu'

Urland

theater

Over

Performancecollectief URLAND maakt via Hamlet, Star Trek en Heiner Müller een dadaïstische ode aan het Woord.

‘woorden, woorden, woorden.’ William Shakespeare
‘mu’, mu’, mu’. Wil’yem Sheq’spir
‘mijn woorden hebben mij niets meer te zeggen.’ Heiner Müller
‘alles is al gezegd, behalve dit.’ URLAND

Het bestaan van ‘De Klingon Hamlet’ was een ontdekking voor URLAND. Het iconische oerstuk van Shakespeare is in 1996 vertaald naar het 'Klingon' (de succesvolste artificiële taal ter wereld uit de sciencefiction tv-serie Star Trek). Het is een archaïsch-futuristische bizarriteit, die de fantasie van het collectief prikkelt.

URLAND ging naar Indianapolis, USA om het 25e lustrum van The Klingon Language Institute bij te wonen. Daar ontmoetten ze de uitvinder van de taal, bezeten linguïsten, en andere lieve extremisten op zoek naar gelijkgestemden. URLAND werd spontaan zelf ook lief extremistisch en maakt nu een beeldende voorstelling over taal. URLAND wil taal voelbaar maken: de verwarring, de (de)constructie, de schoonheid en de lelijkheid.

van en met Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet productie URLAND coproductie Theater Rotterdam productieleider Sarah Steeman kostuum kostuumatelier Theater Rotterdam maskers Julia Warmerdam, Leo Maliepaard grafisch ontwerp Ruben Verkuylen techniek Denzo theatertechniek (Andre Goos), Jaap Schledorn mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en Fonds Podiumkunsten

€17 / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper