Mona

Mona

Alexandra Broeder / NTJONG

theater

Over

Jonge actrice (11) vertolkt indringende monoloog van Griet Op de Beeck

Mona is 11. Mona probeert het leven te bezweren door overal het goede te zien. Zelfs als dat er niet is. Speciaal voor de nieuwe voorstelling van Alexandra Broeder schreef Griet Op de Beeck een monoloog vanuit het personage Mona, uit haar bestseller Kom hier dat ik u kus. Het resultaat is een verontrustende én troostrijke trip over ouders en kinderen, en waarom we worden wie we zijn. Een performance over hunkering, overlevingsdrift en weerloosheid.

“I will be happy everyday. Want van gelukkige mensen houdt iedereen. En gelukkige mensen maken nooit anderen ongelukkig." (uit: Kom hier dat ik u kus).

“de regisseuse speelt magisch met de diffuse grens tussen schuld en onschuld van kinderen en jongvolwassenen. (…) Broeder is extreem ver gekomen met deze jonge meiden. Met poppen, wangen en armen vol glow-in-the-dark-schmink werken ze consequent toe naar een climax, die zich voltrekt zónder applaus, mét knalroze rouwrand.” (****) - De Volkskrant over Mamma.

“Mamma is heftiger dan een ritje in de achtbaan, maar heeft dezelfde uitkomst: na afloop ben je blij als je weer vaste grond onder je voeten voelt.” (***) – De Theaterkrant over Mamma

‘Een exceptionele ervaring, die het theater ver overstijgt.’ – NRC Handelsblad over Sweet Dreams

tekst Griet Op de Beeck regie Alexandra Broeder spel Hannah Hentenaar & Ilja van Zanten decor- en kostuumontwerp Sacha Zwiers muziekcompositie Wessel Schrik ontwikkeld in samenwerking met RABARBER, de theaterschool van Den Haag.

 

 

65 minuten