De Man in Azië

De Man in Azië

Lucas De Man / Het Zuidelijk Toneel / Stichting Nieuwe Helden

theater

Over

Een theatrale zoektocht naar de millennials van Oost-Azië
 
In De Man in Azië neemt Lucas De Man je mee op een fascinerende trip door zes Aziatische megasteden. Tijdens de performance ontmoet je een opkomende generatie millennials in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei en ontdek je hoe zij, net als wij, een verschil willen maken in een complexe, snel veranderende en soms zelfs angstaanjagende, wereld.
 
Roadtrip
Met op reis verzameld filmmateriaal, manga animaties en de meest onwaarschijnlijke ontmoetingen met kunstenaars, wetenschappers, sociaal activisten, studenten of professors vertelt Lucas De Man het verhaal van een taboe doorbrekende generatie. Want hoe combineer je moderne, controversiële vormen van liefde, vriendschap en seks met traditionele en veilige familiebanden? Hoe leef je in een toekomst die steeds dichterbij komt en waarin robots het dagelijks leven overnemen?
 
De Man in Azië inspireert. Aziatische millennials brengen een hands on mentaliteit die haast niet te evenaren is. Denk overpopulatie, klimaatverandering, eenzaamheid, stress, artificial intelligence of onze Aziatische tijdgenoten hebben al een antwoord. De Man in Azië is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.
 
concept, artistiek leider en presentator Lucas De Man choreograaf en performer Hyunsin Kim film regisseur Joep van Osch cameraregisseur Pepijn Robben scenografie Pascal Leboucq dramaturgie Piet Menu regieassistent Rosaline Lantink animatie Jessy Suharyanto scènefotografie Rob Hogeslag onderzoeker Kimberly Major
 

90 minuten

22 januari is de voorstelling opgenomen in het aanbod van We Are Public