• onbetaalbaar

Made in Zuidoost: De Expo

Made in Zuidoost: De Expo

ONBETAALBAAR (BE) / Frascati Producties

beeldende kunst

Over

Op locatie: Atelier ONBETAALBAAR, Hogevecht 229A, 1102 HM Amsterdam

Deze tweedaagse expositie is het resultaat van een onderzoeksproject van het Gentse makerscollectief ONBETAALBAAR over hergebruik van oude objecten. In een tijdelijke werkplaats in Zuidoost verzamelde ONBETAALBAAR oude en kapotte meubelstukken, gevonden op straat of gedoneerd door buurtbewoners. Van deze afdankertjes werd samen met meubelmakers uit de buurt een prachtige serie designobjecten gemaakt. Als bewijs van een nieuwe unieke identiteit, zijn alle objecten voorzien van een paspoort waarin de verschillende bewerkingen zijn gedocumenteerd. Tijdens een grote veiling worden de objecten per opbod verkocht. De opbrengst vloeit terug naar Zuidoost.

Op vrijdag 2 november wordt deze bijzondere expositie officieel geopend door Tanja Jadnanansing, stadsdeelvoorzitter van Zuidoost . Jeritza Toney is de host van de avond met muziekoptredens van onder meer Cheyenne Toney en Guillano Herdigein, de performance 'Bel Allard in Zuidoost’ en heerlijke hapjes van koks uit de buurt. Een feestje in stijl en tevens uitgelezen kans voor potentiele kopers om zich voor te bereiden op de veiling op zaterdag 10 november en te bepalen met welk object hij/zij naar huis wil. 

ONBETAALBAAR is een collectief van meubelmakers, stoffeerders, schrijvers, filosofen, designers, restaurateurs en grafici. Zij werken vanuit de filosofie dat ieder object zijn eigen verhaal heeft: materialisme met emotie.

Zelf meedoen aan MADE IN ZUIDOOST?

vr 19 van 17:00 - 19:00 & za 20 okt van 10:00 - 16:00: Inzameling materiaal
Duik je berging in en ga op zoek naar kapotte of ongewenste meubelstukken, een halve deur, een schuifje, een tafel met drie poten. Doneer ze aan het ONBETAALBAAR-team en geef ze een nieuw leven.

za 27 - wo 31 okt van 10:00 tot 12:00 & van 14:00 tot 18:00: De Werkweek
Benieuwd hoe het ONBETAALBAAR-team te werk gaat? Kom dan langs voor een rondleiding door het ONBETAALBAAR-team. De koffie staat klaar. 

vr 2 nov vanaf 17:00 & za 3 nov van 11:00 tot 18:00: De Expositie
Kom naar de opening op vrijdag 2 november en bereid je voor op de veiling: Kijk, voel, bewonder… en bepaal met welk object jij naar huis wil op zaterdag 10 november. 

za 10 nov: De Veiling der Dingen
Voor een bijzondere tegenprestatie óf biedingen vanaf €5,-, neem je neemt niet alleen een prachtig designobject mee naar huis, maar ook het paspoort waarin jouw naam als koper zal schitteren.

concept ONBETAALBAAR (BE) productie Frascati Producties in samenwerking met Rochdale met dank aan De Brakke Grond

 

     

 

Makers

Pers

 
De (on)vertelde stad

Deze expositie maakt deel uit van Frascati Issues: De (on)vertelde stad. Bekijk hier het hele programma.