Made in here

Made in here

Frascati Producties / Davy Pieters

theater

Over

Made in Here is 88 wenken voor een beter leven.

Onthutsende science fiction, hardcore reality, niets verhullende propaganda en vette reclame. Binnen afzienbare tijd woont ongeveer zestig procent van de wereldbevolking in steden; we staan op een punt in de geschiedenis waarop we onze leefwijze drastisch zullen moeten veranderen. Reden genoeg om plannen in de markt te zetten om op een duurzame, ecologische, milieuvriendelijke manier samen te leven. Maar hoe zien we de toekomst? Hoe ver kunnen we gaan met vormgeven van onze omgeving, ons leven, onszelf? Is het wel mogelijk om idealistisch én consument te zijn? Made in Here zoekt naar hoe goed te doen. Is er een uitweg uit onze zelfbedachte eco friendly jungle?

"Blije figuren in Made in Here: grappig en verrassend" - de Volkskrant

concept, regie & toneelbeeld Davy Pieters tekst Jibbe Willems spel Marijn Brussaard, Indra Cauwels, Vanja Rukavina, Lisa Schamlé muziek Jimi Zoet lichtontwerp Yuri Schreuders coach Aernout Mik 

 

Makers

Davy Pieters(1988) vertelt verhalen die zich spiegelen aan haar eigen generatie en de tijd waarin wij nu leven. We leggen de werkelijkheid anno nu in alle facetten vast en bieden deze omgekeerd ook weer in een voortdurende stroom beelden aan onszelf aan. Hoe beïnvloedt dat onze manier van kijken, ons zicht op die werkelijkheid? Hoe maakbaar zijn wij en wat voor effect heeft die maakbaarheid op de manier waarop we samenleven?

Sinds haar afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht maakte Davy Pieters bij Frascati Producties de studie What Remains (2012), het hilarische, gruwelijke sprookje An Elephant (2012) en de bejubelde monoloog The Truth About Kate (2014), die werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het Vlaamse Circuit X en waarmee ze genomineerd werd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Daarna volgde How Did I Die (2014), waarvoor Davy in de wereld van het forensisch onderzoek dook. De voorstelling maakte een uitgebreide tournee door binnen- en buitenland. Met Nastaran Razawi Khorasani richtte Davy Pieters bovendien het gezelscap KOBE op: regelmatig treden ze met spectaculaire, theatrale performances op in de club- en festivalscene.

Pers

 

Video

trailer Made in Here

Beeld

70 minuten
Drie duistere avonden

Aansluitend aan Made in Here organiseren we Drie Duistere Avonden over de kracht van iconische en vaak gruwelijke beelden in de journalistiek en de representatie daarvan in het theater. De toegang is gratis.