LO LIE TAA

LO LIE TAA

Marijn Graven / Het Zuidelijk Toneel en Festival Cement

theater

Over

'Laat me je hart zien. Je wordt meer jezelf als ik van je houden mag.'

De klassieker Lolita van Vladimir Nabokov werd voor het eerst gepubliceerd in 1955. Het boek, dat de obsessie van een man voor een twaalfjarig meisje beschrijft, was destijds zeer controversieel. De roman is volledig geschreven vanuit het perspectief van de volwassene. Wat gebeurt er als we dit perspectief omdraaien? Als we kijken vanuit het kind, dat zich mateloos aangetrokken voelt tot de verboden wereld van volwassenen?

De makers van LO LIE TAA lieten zich inspireren door hun jeugd. Herinneringen aan de liefde als een kudde vlinders, aan een verlangen dat vrij is als de wind, aan de wanhoop van sleutelgat-affaires en van opgesloten zitten in een kinderkostuum.

Kunnen volwassenen onbevangen kijken naar de begeerte van een kind?

'een voorstelling die een mooie balans vindt waarin de seksuele belevingswereld van een kind wel serieus genomen wordt, maar misbruik geenszins wordt verheerlijkt.' Theaterkrant

regie en vertaling Marijn Graven spel en vertaling Benno Veenstra tekst Nunzio Caponio 
decorontwerp Simone Eggen kostuumontwerp en grafisch ontwerp Maartje Prins
compositie muziek en geluid George Dhauw productie Mick Stevens dramaturgisch advies Inés Sauer met dank aan Peter Sijbenga een coproductie van Festival Cement en Het Zuidelijk Toneel

Makers

Marijn Graven (1984) studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans. Er gingen een studie Theaterwetenschap, wat marketingbanen in het theaterveld en twee jaar aan deeltijd acteursopleiding aan vooraf voordat ze besefte dat haar hart bij de regie ligt. Met schrijver en acteur Jordy Vogelzang, vormgever Maartje Prins en geluidsontwerper George Dhauw maakte Marijn in oktober 2017 haar eerste Frascati productie, Nachtwerk. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding, waar ze in verschillende samenstellingen onder andere de Elyzeesche velden en de Louteringsberg maakten, die eerder bij Frascati te zien waren. De Louteringsberg werd bekroond met de André Veltkamp Beurs en de AHK Eindwerkprijs 2017. In oktober 2018 maakte Marijn onder de vleugels van Frascati Producties Prospero e Miranda, een zeer vrije en persoonlijke bewerking van Shakespeare ’s The Tempest voor twee acteurs. De komende jaren zal Marijn Graven haar werk ontwikkelen bij Plan Brabant en Frascati Producties.

70 minuten