ACT: Johan Leysen speelt Beckett

wo 26 februari

ACT: Johan Leysen speelt Beckett

Het Zuidelijk Toneel / A two dogs company - Kris Verdonck

theater

Over

 

Leeft Beckett nog? Nee, Beckett is dood maar zijn erfenis leeft verder in de hoofden van theatermakers, kunstenaars, liefhebbers en ook zij die nooit iets van hem lazen.
Tijdens deze Beckett-avond verkent Kris Verdonck verschillende aspecten van het menselijke bestaan op de rand van het verdwijnen in het werk van Samuel Beckett.

ACT benadert Beckett op drie manieren. Johan Leysen zal fragmenten van de Stories and Texts for Nothing opvoerenDe veelheid aan interne stemmen die dit materiaal rijk is en het verlangen om nu eindelijk de herinneringen en spoken die hem achtervolgen van zich af te schrijven, vormen het vertrekpunt. Leysen lijkt zelf ook een spookachtige aanwezigheid te hebben: is hij er echt, of is het een hologram? 
Een wetenschapper geeft een lezing over geheugen, neurologie, machines en bewustzijn. En Kris Verdonck maakt voor ACT een nieuwe installatie, MASS #2, waarin vier poëtische landschappen zonder mensen zich ontvouwen. 

Deze veelzijdige benadering weerspiegelt de complexiteit van Becketts werk en is tegelijk een poging die complexiteit uit elkaar te halen.

Kris Verdonck richt zich de komende vier jaar op het onderzoek naar de raakvlakken tussen het werk van auteur Samuel Beckett en het traditionele No theater. Het No theater is een Japans UNESCO beschermd muziektheatergenre uit de 14de eeuw. Voor Verdonck komt Beckett met zijn theater waarin (het) Niets gebeurt, op inspirerende wijze dicht in de buurt van het geheim dat de No-acteurs al zo lang kennen.

van & met Johan Leysen regie Kris Verdonck dramaturgie Kristof van Baarle

€17 / €13.5
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper
installatie MASS #2

Kris Verdonck maakt voor ACT een nieuwe installatie, MASS #2, waarin vier poëtische landschappen zonder mensen zich ontvouwen. Te bezoeken een uur voor aanvang, en tot een half uur na afloop van de voorstelling in Frascati 2.