Let there be light

Let there be light

DEGASTEN / Frascati Producties i.s.m. ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum

theater

Over

Na To be or not to be. We will be en My Name before Naomi maakt DEGASTEN in het kader van Frascati Issues: To Heal een nieuwe voorstelling met een nieuwe groep patiënten verbonden aan Arq Psychotrauma Groep.

Let there be light is een oefening in compassie. Want naast Bed, Bad & Brood is er nood aan een vierde B: Barmhartigheid. De spelers vertellen een verhaal over alles wat hun handen hebben meegemaakt, met zang, dans en muziek.

De voorstelling beweegt zich vanuit het donker naar het licht en geeft samen met het publiek uitdrukking aan de ongrijpbare aspecten van het leven die niet gemakkelijk in logische, rationele taal zijn te vatten.

Op 11 mei 2019 organiseren Frascati Producties, Arq Psychotrauma Expert Groep en VU samen een editie van The Refugee Academy: een symposium over de betekenis van verhalen in sociale wetenschappen, psychologie en -therapie, theater en het dagelijks leven. Onderzoekers, professionals, patiënten en theatermakers, mét en zonder vluchtelingenachtergrond, gaan met elkaar in gesprek.

lees hier de voorbeschouwing in de Volkskrant

regie Elike Roovers & Rutger Esajas spel patiënten van Arq Psychotrauma Expert Groep / Equator Foundation, spelers van DEGASTEN tekst Eva de Wit lichtontwerp Krzystof Burdy productie Frascati Producties i.s.m. DEGASTEN en Arq Psychotrauma Expert Groep set design Mirko Lazovic video design Maia Sorensen muzikant Fanti O’Bryan met dank aan Jetske van Heemstra, Louke Brands, Iris Bosscher & Pim Scholte

 

Makers

 

DEGASTEN is een jongerengezelschap uit Amsterdam onder artistieke leiding van Elike Roovers en Rutger Esajas. Zij maken interdisciplinaire voorstellingen die gebaseerd zijn op de belevingswereld en ervaringen van haar spelers. De voorstellingen zijn sterk associatief en worden gekenmerkt door een meeslepende, dynamische beeldtaal en tonen een mozaïek aan meningen en interpretaties. Sinds 2018 werken zij samen met Frascati Producties in de programmalijn De (on)vertelde stad. Samen gingen we een intensieve samenwerking aan met Arq Psychotrauma Expert Groep, een GGZ-instelling die zich bezighoudt met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen en psychotrauma.


Pers