• jezebel cherish menzo

JEZEBEL

di 05 & wo 06 november

JEZEBEL

Cherish Menzo in coproductie met Frascati Producties

LNP
performance

Over

JEZEBEL is een dansvoorstelling geïnspireerd op de Video Vixens: uitdagende vrouwelijke modellen die eind jaren ‘90 verschenen in hiphop videoclips op MTV. De Vixens dansten schaars gekleed op de door mannen gedomineerde muziek. Toch was hun invloed groot: het waren vaak de Vixens die de esthetiek van de videoclips en de populariteit van de artiest bepaalden. Ze waren hyper-sensueel, volgden het stereotype van Ride or Die maar ze waren ook sterk en onafhankelijk.

Jezebel weigert gedefinieerd te worden door anderen. Zij navigeert door het landschap van de hiphopcultuur en zoekt naar manieren om haar imago zelf op te eisen. Kan Jezebel het controversiële stereotype dat wordt geassocieerd met de zwarte hiphop-honey deconstrueren? Hoe herdefinieert deze video-girl zichzelf anno 2019?

Een voorstudie werd gepresenteerd tijdens Fringe 2019 en werd bekroond met een Amsterdam Fringe Award. Nu gaat JEZEBEL in première tijdens Frascati Issues To Voice.

concept/choreografie/performance Cherish Menzo lichtontwerp/techniek Niels Runderkamp muziek Michael Nunes kostuum Daniel Smedeman dramaturgie Renée Copraij advies Berthe Spoelstra, Christian de Yav & Nicole Geertruida zangcoach Shari Kok-Sey-Tjong productie Bibi Scholten van Aschat coproductie Frascati Producties campagnebeeld Tatchatrin Choeychom met steun van Amsterdams Fonds voor de Kunst met dank aan Nicole Beutler Projects, Bau Dance & Performance Amsterdam en Centre Chorégraphic Le Château

Makers

Cherish Menzo (1988) studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Urban Contemporary Dance) en was sindsdien te zien in werk van o.m. Eszter Salamon, Akram Khan, Leo Lerus, Hanzel Nezza, Olivier Dubois, Lisbeth Gruwez, Jan Martens en Nicole Beutler. Als performer valt ze op door haar krachtige, beheerste, onontkoombare fysieke aanwezigheid. In 2016 maakte ze samen met Nicole Geertuida, EFES (Bronze award winner), een uitputtend duet waarin perfectie en feilbaarheid intrigerende vragen opriepen over hoe wij de mens het liefst zien. Het duet werd onder meer in Frascati getoond. In 2017 maakte Menzo i.h.k.v. Fraslab (Frascati Producties) samen met Benjamin Kahn de solo Sorry, But I Feel Slightly Disidentified… een cartografie van hoe we de ander ervaren en ontmoeten. Hierna maakte zij LIVE (Het Veem, 2018), een kruising tussen een dansperformance en pop/rock concert in samenwerking met muzikant Müşfik Can Müftüoğlu. Vanaf 2019 werkt Menzo verder bij Frascati Producties: JEZEBEL werd gepresenteerd tijdens Fringe en Cherish Menzo won er een Amsterdam Fringe en International Bursary award mee. De première is op 5 november in Frascati.

 

€15,- / €11,50
Frascati 2
Tickets online €1 goedkoper
Première

Deze voorstelling gaat op dinsdag 5 november in première.