Ik heb Spijt / Ich bereue / Mi dispiache!

di 23 t/m vr 26 april

Ik heb Spijt / Ich bereue / Mi dispiache!

Wunderbaum

theater

Over

‘De Trump-stemmer die spijt heeft is een soort eenhoorn. Een sprookjesdier waarvan we denken dat het bestaat, en waarop we allemaal jacht maken. Maar nog niemand heeft hem ooit gezien.’ (CNN-correspondent Martin Savidge)

Wunderbaum gaat op zoek naar sporen van spijt. In Duitsland, Italië en Nederland. Overal wordt toenemend voor rechts gekozen. Maar de eenhoorn is moeilijk te vinden.

Wel ontmoet Wunderbaum Alessandro Montiego: een Italiaan die juist helemaal geen spijt heeft. Geen spijt van hoe hij zijn kinderen heeft opgevoed. Geen spijt van alle keren dat hij Lega Nord heeft gestemd. Geen spijt van de kleur waarin hij zijn keukenmuren lang geleden heeft geschilderd. Geen spijt van zijn huwelijk. Geen spijt van zijn hond en ook niet van zijn boot.

Allessandro is zo overtuigd van zijn keuzes dat wij zelf beginnen te twijfelen. Aan onze eigen stem in het kieshokje. Aan de liefde van ons leven. Aan onze motivatie vegetariër te worden. Maar voelen we ook spijt en berouw? En zo ja, brengt dat ons ook iets positiefs. Of is het een volkomen nutteloze emotie.

In maart 2019 gaat Ik heb spijt in Rotterdam, Jena en Milaan in première. Tijdens de voorstelling is er een videoverbinding tussen de drie steden. In een Multi linguaal geheel wordt het Nederlandse, Duitse en Italiaanse spijt vergeleken.

In 2019 maakt Wunderbaum drie nieuwe producties die als fundament opkomend nationalisme hebben. Naast Ik heb spijt:

  • Het nationale lied waarin Italiaanse, Duitse en Nederlandse koren liederen zingen die de inwoners van een land verbinden. (Te zien vanaf januari 2019)
  • Sitcom Een samenwerking met uit Syrië gevluchte theatermakers die proberen te aarden in Europa. (Te zien vanaf juli 2019)

concept en tekst Walter Bart, Marleen Scholten, Matijs Jansen Spel: Matijs Jansen eindregie Maartje Remmers medemaker Yannick Noomen dramaturgie Thorben Meißner componist Oliver Jahn decorontwerp John Thijssen lichtontwerp Axel Dikkers kostuumontwerp Erik Bosman en Karin van der Leeuw techniek Jasper Kop en Rick Gobée technische coördinatie Rick Gobée, Siemen van der Werf

€19 / €15,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper