I am Slotervaart

I am Slotervaart

Nina Pieters

film

Over

Een bijzondere ode aan het Slotervaartziekenhuis.

In oktober 2018 werd het Slotervaartziekenhuis failliet verklaard. De aanwezige patiënten moesten binnen 48 uur het ziekenhuis verlaten. 1200 mensen werden ontslagen. Rond de 90.000 patiënten moesten op stel en sprong op zoek naar een ander ziekenhuis.

Filmmaakster Nina Pieters was één van deze patiënten. In samenwerking met haar arts en andere medewerkers en patiënten van het ziekenhuis probeert ze vlak nadat dit nieuws bekend wordt het ‘Slotervaartgevoel’ vast te leggen. Een bijzonder portret van een bijzonder ziekenhuis.

Nina Pieters is documentairemaker en organiseert filmeducatie-projecten. 

Op woe 20 nov organiseren we daarnaast om 19:00 een voorgesprek met Sander Heijne, auteur boek er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u o.l.v moderator Florian Hellwig.

Gesprek van Florian Hellwig met Sander Heijne, auteur van het boek Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u

Sander Heijne (1982) is onderzoeksjournalist en historicus. Hij schreef voor De Correspondent, De Volkskrant en het NRC Handelsblad. In 2011 werd hij genomineerd voor de belangrijkste journalistieke onderzoeksprijs De Loep. Hij werkte o.a. op de redactie economie van de Volkskrant, waar hij een fascinatie ontwikkelde voor het effect van bureaucratische systemen op ons alledaagse bestaan. Hij schreef talloze artikelen over de mislukte marktwerking en waarom de vermarkting niet werkt in de publieke sector. Hij sprak honderden mensen op de werkvloer. In februari 2018 verscheen zijn boek 'Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u', waarin hij onder meer vier voorwaarden schetst voor een eerlijke marktwerking

50 minuten
contextprogramma

De film is onderdeel van het contextprogramma bij The Tragedy of Slaughtervaart