Human Simulation

Human Simulation

Frascati Producties / Orion Maxted

performance

Over

 
Wat verbindt het beleid van Angela Merkel met de interactie tussen eiwitten? Wat verbindt de Transatlantic Trade & Investment Partnership met het functioneren van een thermostaat? Of tijd met geld?
 
Human Simulation laat biologie-achtige processen los op de taal om een wereld te creëren waarbij verschillende schalen met elkaar worden vervlochten. Zo verbindt de voorstelling de zelfstandige regulering van de menselijke cel aan het drama van de liefde, of de werking van voedselketens aan de samenhang binnen de internationale politiek.
 
Orion Maxted's systemische en algoritmische theater toont hoe een groep mensen die samen denken een computer kunnen vormen om zo tot nieuwe vormen van denken en voorstellen te komen. Vanuit een kleine geometrie, bestaande uit drie performers, worden verbindingen naar buiten gelegd in een poging de wereld te begrijpen.
 
Orion Maxted (Verenigd Koninkrijk) studeerde informatica voordat hij muziek en performance ging studeren, waarbij zijn focus ligt op het ontwikkelen van compositorische strategieën voor het genereren van ideeën. Zijn interesse ligt in de kruising van complexe systemen uit de cybernetica en de biologie met taal, subjectiviteit en muzikaliteit. Hij staat bekend om het maken van werken die gelijktijdig intrigerend zijn en toegankelijk voor een breed publiek.
 
concept & direction Orion Maxted performers Laura Mentink, Loveday Smith, Thomas Dudkiewicz advisors Frank Theys, Edit Kaldor science advisor Prof. Hans V. Westerhoff techniek Saskia De Vries sound production Ja Ha Koo devising collaborators Gina-Alina-Patilea, Chiara Wilde, Margo van de Linde, Julian Hetzel, Jo van de Meij and Eva Kijlstra co-produced by Frascati Producties, Amsterdam and Beursschouwburg, Brussels. 
Previous versions of the piece supported by MU Gallery, Eindhoven and DAS, Master of Theatre, Amsterdam.
 

 

Makers

17 juni is de voorstelling opgenomen in het aanbod van We are public

Cybernetic, Algorithmic, Systemic Theatre Symposium