• How to build an universe Davy Pieters

How to build a universe

di 27 t/m do 29 november

How to build a universe

Davy Pieters

theater

Over

Het uitsterven van serendipiteit
 
Ons huidige wereldbeeld wordt steeds meer bepaald door algoritmes en technologie. Maar veel inzichten die je wereldbeeld op z’n kop zetten, ontdekken we per toeval. Maker Davy Pieters ontleedt in 'How to Build a Universe' het toeval, om te begrijpen hoe ingrijpende inzichten tot stand komen.
 
We leven in een ogenschijnlijk maakbare wereld. Met alle technologie kunnen we eindeloos op de wereld inzoomen en het leven controleren en manipuleren. We laten ons in dit digitale tijdperk daardoor steeds meer leiden door de algoritmes die daarachter schuilgaan. Met het grootste gemak dragen we onze zoektochten en creativiteit daaraan over.
 

Toch beginnen de grootste ontdekkingen per toeval. Zowel in één mensenleven als in de hele mensheid. Kunnen wij met al onze technologie zelfs wereldveranderende inzichten regisseren? En als dat zo is, hoe beïnvloedt dat ons perspectief op de wereld? Op ons leven? En op onszelf? 
 
'How to Build a Universe' ontleedt het toeval. Regisseur Davy Pieters tornt daarbij zowel aan de wetten van het theater als aan de wetmatigheden van de wereld, met een beeldende, filmische, fysieke en muzikale voorstelling als resultaat.
 
regie Davy Pieters concept en regie Davy Pieters spel Klára Alexová, Niels Kuiters, Ayrton Fraenk, Mees Borgman, Syoma Ekhart muziek Jimi Zoet compositie zang Lisa Verbelen lichtontwerp Axel Dikkers 
kostuums Erik Bosman

Makers

Davy Pieters(1988) vertelt verhalen die zich spiegelen aan haar eigen generatie en de tijd waarin wij nu leven.
Sinds haar afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht maakte Davy Pieters bij Frascati Producties de studie What Remains (2012), het hilarische, gruwelijke sprookje An Elephant (2012) en de bejubelde monoloog The Truth About Kate (2014), die werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het Vlaamse Circuit X en waarmee ze genomineerd werd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Daarna volgde How Did I Die (2014), waarvoor Davy in de wereld van het forensisch onderzoek dook. De voorstelling maakte een uitgebreide tournee door binnen- en buitenland. Hierna maakte zij Made in Here. Met Nastaran Razawi Khorasani richtte Davy Pieters het gezelscap KOBE op: regelmatig treden ze met spectaculaire, theatrale performances op in de club- en festivalscene.

Sinds 2017 is Pieters een van de makers binnen Theater Rotterdam. Daar produceerde ze vorig jaar The Unpleasant Surprise (2017).

 

 

€17 / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper