How Thomas came to rule the world

How Thomas came to rule the world

Thomas Dudkiewicz (Urland) / Productiehuis Theater Rotterdam

English spoken
theater

Over

In zijn derde solo doet URLAND-er Thomas Dudkiewicz een oprechte poging zichzelf - en daarmee de wereld - te definiëren. Thomas zoekt in deze krachtige vertelling de grenzen op van het voorstellingsvermogen. Hij wil een nieuwe staat van ‘zijn’ vinden, die wij ons nu nog niet voor kunnen stellen. In de hoogste overtuiging dat er een universele manier is om je tot alles te verhouden zet Thomas zichzelf centraal. The Big Bang of Thomas, king of kings.

“What I am about to attempt can be interpreted by some as the end of humanity. 
It’s not. It’s the end of humanity, as we know it.”

concept en spel Thomas Dudkiewicz vormgeving Marijn Alexander de Jong eindregie Ludwig Bindervoet kostuumadvies Martina Bauer productie Urland, Productiehuis Theater Rotterdam campagnebeeld Joost de Haas

 

 

Makers

Thomas Dudkiewicz studeerde aan de Toneelacademie Maastricht waar hij in 2012 afstudeerde. In 2010, tijdens het tweede jaar van zijn opleiding, richtte hij samen met Ludwig Bindervoet, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet performancecollectief Urland op. Urland maakt beeldende, muzikale en fysieke performances met een flinke dosis humor. De groep confronteert haar publiek met een radicale, operateske theatervorm en universele thema’s en vragen, en weet moeiteloos een nieuwe generatie toeschouwers aan te spreken. Voor hun voorstellingen Explorer – Prometheus ontketend en Bedtime Stories werd Urland genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

75 minuten