Hoe

Hoe

Maatschappij Discordia

 

Over

Wie hetzelfde anders speelt, speelt iets anders

Maatschappij Discordia duikt met Hoe in de nuance van de modus, de aard, de manier-waarop. Immers niet alleen wat er gespeeld wordt of wie er speelt, maar vooral ook hoe, bepaalt uiteindelijk wat je ziet. Is het ‘hoe’ wel altijd zo vanzelfsprekend als we soms aannemen? Of moeten we de dingen eerst uit elkaar halen om te weten hoe het zit? Een voorstelling vol beloftes, mogelijkheden, paradoxen, verdwijnende objecten en de sporen die achterblijven. Hoe is het eerste deel in een drieluik over de rol van het ‘hoe’.

‘De grens tussen gekte en genialiteit is een flinterdunne. Maar de genialiteit wint het bij toneelgezelschap Maatschappij Discordia’ – De Theaterkrant over Hardop

van & met Annette Kouwenhoven, Bartel Jespers, Jan Joris Lamers, Miranda Prein & Matthias de Koning.

Let op: do 25 is er aangepast programma ivm benefietavond in de Stadsschouwburg: Annette Kouwenhoven, Bartel Jespers, Sara de Bosschere, Czeslaw de Wijs en Vincent van den Berg presenteren in Frascati een avond rond het eerste toneelstuk van Brecht (Kluger Hans).

Makers

Maatschappij Discordia maakt al dertig jaar intelligent, kritisch toneel met minimale middelen. Het gezelschap streeft naar een vorm van theater waarbij het publiek wordt uitgedaagd om mee te denken over alle 'voorstellen' die op het toneel worden gepresenteerd; om mee te zoeken naar de inhoud achter het verhaal, naar het 'waarom' van de voorstelling. Hiervoor gebruiken zij afwisselend het grote twintigste-eeuwse toneelrepertoire en zelf samengestelde montagestukken. Vorig seizoen speelden zij bij Frascati Weiblicher Akt 6: Oedipus Unbound, Hardop (conflict as a way of getting attention)  en samen met ’t Barre Land en De Theatertroep Fin de Saisson. Eerder dit seizoen speelden ze As You Like It en Weiblicher Akt 7: Lady Macbeth, het zevende deel in een serie voorstellingen vanuit vrouwelijk perspectief.

Hoe kan gecombineerd worden met Het raadsel van alles wat leeft in Frascati 2 om 19:30 uur