• Bo Tarenskeen - Heidegger

Heidegger

Heidegger

Bo Tarenskeen en Roosmarijn Pallandt

theater

Over

In zijn hart is niemand democraat
 
Een professor herinnert zich zijn vriendschap met Martin Heidegger. Zijn hele leven, zijn hele opvatting van in de wereld zijn, is geïnspireerd op het geniale denken van een van de belangrijkste filosofen van de twintigste eeuw, inspirator van Sartre, minnaar van Arendt, bewonderaar van Hitler, nazi. Hoe valt Heideggers geloof in het fascisme te rijmen met zijn invloedrijke inzicht in wat ons verbindt? Een monoloog over het definiëren van het ondefinieerbare. Over het verlangen te worden gedragen door wat we in de lucht houden, al vallend het vallen bestuderend.
 
Uiteindelijk brengt pas de teruggang in de geschiedenis ons in de buurt van wat tegenwoordig eigenlijk gebeurt – Heidegger, Vom Wesen der Wahrheit.
 
Tarenskeen maakte na Ons vertrouwen is nergens op gebaseerd (2014) opnieuw een solo over wat het betekent met elkaar in de wereld te zijn, en na EICHMANN (2015) en KISSINGER (2017) opnieuw een voorstelling over het ‘kwade denken’: over intelligentie die de mens vermorzelt, over het hoofd dat de wereld verraadt.
Dit keer werkt hij samen met beeldend kunstenaar Roosmarijn Pallandt. Reizend door de woestijnen, oerwouden en bergen van o.m. Japan, Indonesië en Iran onderzoekt zij hoe de structuur van een landschap zich manifesteert in de structuur van ons handelen, ons gedragen, ons herinneren.
 

'Prachtig solotheater over Heideggers kwaad ★★★★ NRC Handelsblad
'Een hoogst persoonlijke montage van doorleefde en belichaamde ideeen★★★★★ de Theaterkrant 
Lees hier het interview in de Volkskrant

concept, tekst en spel Bo Tarenskeen concept en beeld Roosmarijn Pallandt dramaturgie Jellichje Reijnders

70 minuten
Succesreprise!