God is een moeder

God is een moeder

Toneelgroep Oostpool / Adelheid + Zina

theater

Over

Hoe is het om tussen je moeder en haar liefde voor God te staan?

Een persoonlijke en gemeenschappelijke zoektocht naar de complexe verhouding tussen moeders, hun kinderen en religie.

Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan in God is een Moeder met elkaar in gesprek. Over uitsluiting, anders zijn en de kracht van de gemeenschap tegenover die van het individu. Over schaamte, schuldgevoel en hoop. Heeft iedereen het nodig om ergens in te geloven? Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die tegen de tradities van haar Turks-islamitische ouders inging, weten hoe het is om tot de ander gemaakt te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen.

Voor God is een Moeder werden verhalen over acceptatie, twijfel en verstoting opgehaald uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap. Verbonden met deze verhalen vormen de eigen ervaringen van Marcus en Nazmiye het uitgangspunt voor de voorstelling. Samen verkennen ze de verhouding tussen eeuwenoude en nieuwe verhalen. Een kwetsbare, liefdevolle en complexe ontmoeting.

'God is een Moeder is een strijdlustige zoektocht naar begrip en familiegevoel.' ★★★★ NRC

'Collageachtige voorstelling over de ouder-kindrelatie en over de druk van religie op die band.' ★★★★ Trouw

'Een oefening in liefdevol samenleven in verschillen.' Theaterkrant

lees hier het interview met Marcus Azzini in de Telegraaf

klik hier voor het programmaboekje.

met en door Marcus Azzini, Nazmiye Oral, Sidar Toksöz eindregie Adelheid Roosen, Lauren Rissik regieassistent Emilie Pos dramaturgie Madelon Kooijman research Lauren Rissik, Lisa Nienhuis vormgeving Studio Dennis Vanderbroeck kostuumontwerp Mattijs van Bergen kostuums Femke van Neerven lichtontwerp Jantje Geldof beeld Felicity Ingram

Beeld

105 minuten
Podcast

Op vrijdag 17 januari werd Hôtel Oostpool #4 opgenomen. Te gast was Nazmiye Oral.