Gloednieuw

Gloednieuw

Erasmus MacKenna, Academie voor Theater & Dans, Regie

theater

Over

Het ITS Festival heeft Gloednieuw opgenomen in de programmering na uitval van een regievoorstelling. Gloednieuw is een voorstelling van tweedejaars regiestudent Erasmus Mackenna en door de studieleiding van de Academie voor Theater en Dans uitgekozen om deze plek in te vullen. 

“Ik heb altijd geweten dat het leven iets is voor andere mensen. Dat de lucht en de zon en gesprekken en oogcontact, dat ik daar niet voor gemaakt ben. Maar jij hebt lucifers en verlangens gebracht en mijn zielige zelf in vuur en vlam gezet. Nu besta ik. Ik leef pas een week. Ik heb jaren gewacht, ik ben jaren verhongerd en ik heb één week lang feestmaal gehad, één week in de zon en één week in het licht.”

Beane heeft altijd gelukkig willen zijn, maar heeft nooit geweten hoe. Jarenlang heeft hij van op
een afstand naar de wereld gekeken en zich afgevraagd wat het is dat mensen de moed geeft om hun levens te leiden.

Op een dag verschijnt er iemand, en dan weet Beane dat hij naar buiten moet.

gebaseerd op Love Song van John Kolvenbach vertaling en bewerking Roel Pronk en Erasmus Mackenna
spel en muziek van Damaris de Jong, Rik Hollaar (gitaar), Amarenske Haitsma, Julia Kooreman (basgitaar), Jasper Stoop en Sidar Toksöz (afstudeerder ATKA) regie en concept Erasmus Mackenna scenografie Noa Helder lichtontwerp Czeslaw de Wijs en Erasmus Mackenna geluidsontwerp Jordy Zoet productieleider Belle Lammers grafisch ontwerp Sanne Noordhof begeleiding Quirine Racké en Helena Muskens met dank aan Steven Van Watermeulen, Lois Maat, Marieke Plantinga, Bas de Bruijn, Hero Kaspers, Durante van Kuijk, Alwin Pulinckx en Sebastiaan de Bie foto Giulia Reis