GLISS

GLISS

GLISS / Theater de Meervaart (Studio West)

muziek

Over

De band GLISS uit de stal van Studio West, het talentencentrum van Theater de Meervaart, zal deze avond een funky optreden neerzetten. Drie lieflijke jongens opgegroeid in Amsterdam geven zichzelf bloot met een geluid dat het beste te beschrijven is als kabbelend ontmoet funky: zoetsappig waar het moet, vunzig wanneer het kan. De lichtvoetige teksten van Rens vloeien feilloos over de variërende producties van Noback en Kunst.

Hoewel de muziekstijlen uiteenlopen, spitst het thema zich toe op de verleidingen die komen kijken bij het leven van drie mooie jongens, aan de voet van hun, net nog niet volwassen leven. De plaat probeert een broeierig en dansbaar geluid neer te zetten. Desalniettemin valt er voor de liefhebber genoeg te ontrafelen. Met een knipoog wordt er verwezen naar de verschillende invloeden en hoewel slechts het resultaat van 3 paar handen te horen zijn, voelt het soms alsof er een voltallige band te voorschijn komt.

De hoop voor aankomend jaar is het geluid verder te verfijnen en te laten schitteren door je speakers, op zonnige festivalletjes en in zweterige kelders, met als ultieme doel swingende heupen en stralende koppies.

muziek Rens, Noback en Kunst met dank aan Theater de Meervaart (Studio West) fotografie Khalid Amakran

Makers

Studio West
Naast voorstellingen biedt Theater de Meervaart ook activiteiten voor jongeren, onder de noemer Studio West. Het is dé plek waar Amsterdamse jongeren van 14 tot 25 jaar hun creatieve talent kunnen ontdekken en ontwikkelen, gelegen aan de achterzijde van De Meervaart. Studio West biedt coaching aan op het gebied van muziek, dans, theater & media en organiseert diverse events en wedstrijden. Daarmee willen zij jong, cultureel divers talent de kans bieden om een portofolio op te bouwen waarmee ze eventueel kunnen doorstromen naar zowel een kunst/cultuur opleiding (MBO, HBO), als een baan in de creatieve sector.