I don't want to be an individual all on my own

I don't want to be an individual all on my own

Genevieve Murphy / Nicole Beutler Projects

Engels gesproken
performance

Over

De voorstellingen van 17 & 18 nov zijn geannuleerd. Met de kaartkopers wordt contact opgenomen. Op 25 en 26 nov zijn er extra voorstellingen.

A sonic narrative

Van jongs af aan ontwikkelde componist en performer Genevieve Murphy een fascinatie voor psychologie en onvermogen, voor hoe mensen met elkaar omgaan en emotionele banden vormen. Haar zorgvuldig gecomponeerde werken maken ons bewust van hoe we ons gedragen. I Don’t Want To Be an Individual All On My Own is een zoektocht naar echte verbondenheid in een geïndividualiseerde wereld. Balancerend op het koord tussen haar angst en haar nieuwsgierigheid voor het onbekende, onderzoekt Genevieve de kracht van empathie door te reflecteren op een doodgewoon verjaardagsfeestje uit haar jeugd. Door het verhaal te vertellen via een muzikaal narratief van popmuziek, spoken-word en audiosculpturen nodigt ze je uit om naar het geluidslandschap van haar geest te luisteren, in de hoop dat je oor een ingang kan zijn voor een dialoog met jouw gedachten.

Als maker bij Nicole Beutler Projects maakt Genevieve Murphy voorstellingen op het snijvlak van muziek en performance.

Muziekvideo
Hoe herkenbaar en toegankelijk moet je kunnen communiceren om begrepen en geliefd te worden? Your Feeling is het eerste nummer van Genevieve Murphy’s nieuwe album I Don’t Want To Be An Individual All On My Own. In deze videoclip onderzoekt Murphy wat ons aantrekt en wat ons afstoot.

concept, performace, compositie, scenografie Genevieve Murphy techniek Femke Diemer lichtontwerp Prem Scholte Albers dramaturgie Nienke Scholts dramaturgisch advies Justa ter Haar saxofonist John Dikeman research Lewis den Hartog, Nienke Scholts muziekproducer Joel Thurman, Gary Shepherd artistiek advies Nicole Beutler eindregie Keren Levi met dank aan Wouter van Veldhoven, Julian Hetzel, Manuel Boutreur productie Nicole Beutler Projects in samenwerking met Standplaats Utrecht met steun van Fonds Podiumkunsten in samenwerking met Standplaats Utrecht acquisitie en tourneeplanning Theaterzaken Via Rudolphi campagnefotografie Julian Hetzel, Vera Rijks grafisch ontwerp studio l&rooth met steun van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst

Your Feeling (muziekvideo)
regie video Julian Hetzel muziek en performance Genevieve Murphy drums Henning Luther electronic Beats Le Schnigg
mixing and mastering Gary Shepherd dramaturgie Nienke Scholts in opdracht van SPRING Performing Arts Festival, West Den Haag met steun van Nicole Beutler Projects

"Na Murphy’s dwangneurotische optreden zou je bijna naast haar op je knieën willen vallen om de voldoening van het schrobben van de vloer te voelen. Zo invoelend was haar performance." ★★★★ Theaterkrant

"En opeens is het daar, de troost. Troost voor je eigen gekte, die in plaats van ver weg comfortabel naast je neer wordt gezet." Musicalnieuws.nl

 

Makers


De gevierde componiste Genevieve Murphy (Schotland, 1988) ontwikkelt zich in het theater tot speler, schrijver én regisseur van voorstellingen op het snijvlak van nieuwe muziek en performance. Genevieve is gefascineerd door psychologie en beperkingen en probeert in haar werk de ongrijpbare gevoelens die hiermee gepaard gaan over te brengen. Na Something In This Universe (2018) is I Don’t Want To Be An Individual All On My Own (2020) haar tweede voorstelling bij Nicole Beutler Projects. Murphy componeert hedendaagse klassieke muziek met invloeden van popmuziek en improvisatie. In haar stukken wisselen engagerende melodiën zich af met ongrijpbare geluidslandschappen. Genevieve studeerde muziek en compositie aan de conservatoria van Glasgow, Birmingham en Den Haag. Ze componeert voor ensembles over de hele wereld en steeds vaker voor theater. In 2019 herwerkte ze Mozarts Zauberflöte voor de voorstelling De Toverfluit van de Toneelmakerij en Silbersee, waarin ze ook meespeelt.

Haar composities en performances werden o.a. uitgevoerd in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Concertgebouw Amsterdam, Het Stedelijk Museum, Sectie C Eindhoven, Music Showroom SC Zagreb, ESC Graz, La Fenice Theatre Venice, MAXXI Rome en Gaudeaumus Utrecht. Ze werkte samen met o.a. Slagwerk Den Haag, Koninklijk Concertgebouworkest Camerata, Ensemble Offspring Sydney, Storioni Trio, Ex Novo Ensemble en International Ensemble Modern Akademie Frankfurt. In 2019 werd Murphy benoemd tot erelid van het The Royal Birmingham Conservatoire.

Goed om te weten

In deze voorstelling draag je een koptelefoon. Er wordt gebruik gemaakt van binauraal geluid. Ook wordt er gebruik gemaakt van stroboscopisch licht.