• the garden nbprojects

3: The Garden

3: The Garden

Nicole Beutler Projects

NL & ENG boventiteling
dans

Over

3: THE GARDEN

(2011)

Nicole Beutler Projects bestaat 10 jaar! Om dit te vieren spelen ze maar liefst 6 verschillende voorstellingen in 4 dagen. De voorstelling 3: THE GARDEN is onderdeel van Nicole Beutler Collection: een vierdaags overzichts- én jubileumfestival rondom het werk van theatermaker en choreograaf Nicole Beutler. Internationaal Theater Amsterdam en Frascati presenteren hoogtepunten van tien jaar Nicole Beutler Projects. Ontdek de grensoverschrijdende voorstellingen van deze onvolprezen ‘beeldend kunstenaar in het theater’.

3: THE GARDEN neemt je mee vanaf de oerknal op een reis door de verbluffende schoonheid van het universum. Fundamenteel is haar symmetrie. Geen atoom of kristal ontkomt eraan. In Beutlers luchtige Hof van Eden vormen acrobatische dansers volmaakte spiegelende figuren, als de zinsbegoochelende steentjes in een caleidoscoop. Geleidelijk ontspoort de beheerste weelde en wordt de mens de aanjager van een driftige chaos. Beutler laat de evolutietheorie stoeien met het bijbelse oorsprongverhaal in een hypnotiserende voorstelling met een fenomenale mate aan ‘flow’. Deze voorstelling was in een grote-zaalversie te zien op nationale en internationale podia. Nu opnieuw in de kleine zaal, waar het allemaal begon.

Inspiratiebronnen

Beutler haalde haar inspiratie uit de huidige tijdgeest en oudere bronnen die de natuur een bijzondere status toedichten: de pre-socratische natuurfilosofen, de Romantiek en de vroeg twintigste-eeuwse kunstenaarsgemeenschap Monte Verità in Zwitserland. Ook is de invloed voelbaar van het uitbundige schilderij Tuin der Lusten van Jeroen Bosch.

Het mooie is dat in Beutlers tuin onschuld en zonde, met lichamen geformeerde bloemen en nepgras en -planten, doorgecomponeerde dansformaties en driftig-dierlijke sequenties vloeiend in elkaar overlopen.” – Het Parool

'Heel geleidelijk keert Beutler de vermeende logica om. Pas nu is de chaos daar. Is dit het terug naar de natuur-effect of juist wat civilisatie teweegbrengt? "Natuur" en "cultuur" zijn flink door elkaar gehusseld.' ★★★★ de Volkskrant
 

In deze voorstelling wordt Nederlands gesproken en Engels gezongen. 3: THE GARDEN is een voorstelling van Nicole Beutler, gecreëerd in samenwerking met:

regie Nicole Beutler gecreëerd in samenwerking met muziekcomponist Gary Shepherd lichtontwerper Minna Tiikkainen dramaturg Felix Ritter kostuum en scenografie kunstenaarscollectief Suze May Sho dansers Hillary Blake Firestone, Marjolein Vogels, Giulio d’Anna, Niels Kuiters, Javier Vaquero Ollero (rol wordt gedanst door Christian Guerematchi) en Hendrik Willekens (rol wordt gedanst door Felix Schellekens). Een coproductie met Beursschouwburg Brussel en Grand Theatre Groningen.

Video

trailer 3: The Garden/NBProjects
Combinatie

De voorstelling is te combineren met the exact position of things

kick-off party

Om 22.00 is er een kick-off party in het café met DJ Streamer.

de voorstelling is opgenomen in het aanbod van We Are Public