• fuckboy stephen liebman

Fuckboy, je maintiendrai

Fuckboy, je maintiendrai

Stephen Liebman

theater

Over

Het is zegevieren of sterven

Fuckboy, Je maintiendrai is een vrije bewerking van de briefroman Les Liaisons Dangereuses (Pierre Choderlos de Laclos, 1782) en het daarop geïnspireerde Kwartet (Heiner Müller, 1980). Ook regisseur Stephen Liebman is gefascineerd door de twee adellijke personages Vicomte de Valmont en Marquise de Merteuil. Herkent hij zichzelf in hun destructieve visie op de liefde? Centraal op scene staat het rommelige bed van Liebman/De Merteuil; het slagveld waar een radicale, verbale en fysieke strijd wordt gevoerd. De Vicomte en de Marquise vechten met anderen, met elkaar en tegen de verveling. Upperdog en underdog wisselen elkaar af zoals lust en uitputting, wreedheid en vernedering. Wie komt er als winnaar uit de bus? En wat zegt die winst nou eigenlijk?

'Een spannende update van een klassiek verhaal, dat vooral indruk maakt vanwege de scherpe spelregie.' Theaterkrant

regie Stephen Liebman spel Camilla Siegertsz, Chris Peters, Nadia Babke scenografie Ruben Wijnstok licht Yuri Schreuders, Lou Bikkers, Stijn Kierkels, Ilona Brink geluid & techniek Bram Anneveldt kostuum Jip Loots productie Sophie Tiersma regie- en scriptbegeleiding Kasper Tarenskeen grafisch design Karel Kammeijer met dank aan Bas de Bruijn, Frits van Driel, Johan Reyniers, Yoni Vermeire, Annebeth Vlietstra, Marc Warning en Steven van Watermeulen opleiding Regie, Academie voor Theater en Dans. Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

Makers

Stephen Liebman rondde in 2018 de regieopleiding ATD af met twee eigen bewerkingen: Het Proces (naar Kafka) en Fuckboy, je maintiendrai (naar Choderlos de Laclos en Müller). Tijdens zijn studie liep hij stage bij Guy Cassiers en recent regisseerde hij een zeer vrije bewerking van Sartre’s Huis Clos op locatie in een weiland met studenten van Artez Toneelschool. Stephen Liebman vindt in zijn werk een heel eigen mix van teksttoneel en fysiek theater. Vanaf seizoen 2018-2019 werkt hij onder de vleugels van Frascati Producties.

70 minuten