Fraslab: Danish Blue & Sinem Kavus

Fraslab: Danish Blue & Sinem Kavus

Frascati Producties

 

Over

Frascati zet aanstormend talent in de etalage. Een paar keer per jaar krijgen theater- en dansmakers in Fraslab de mogelijkheid om een theatraal onderzoek van ongeveer 45 minuten te ontwikkelen en te tonen aan (professioneel) publiek. Elke avond een double bill met twee Fraslabpresentaties. Deze editie met werk van Danish Blue en Sinem Kavus.
 
Danish Blue
ONKENBAAR
In ONKENBAAR zijn twee hersenen te horen. In verschillende dagen en nachten zoeken ze naar hoe ze vat krijgen op zichzelf en de anderen om zich heen. Twee hoofden, twee waarheden strekken zich uit in eenzelfde tijd. Een stuk over de stem in ons hoofd, die we niet horen, maar onophoudelijk tegen ons praat.
 
tekst, spel en concept Danish Blue regie Koen van Etten
 
Sinem Kavus
I USED TO BE SNOW WHITE BUT I DRIFTED - THE (WORLD)TOUR
Ik heb gesmeekt of iemand mij lief kon hebben. 
Echt, echt liefhebben, weet je wel?
Ik kan iemand zijn om lief te hebben.
Want ik heb in mijn 'lichaammatigheid' heel veel…soort van…'geestelijkachtigheid' waar je van kan houden.
Als je een klein beetje de moeite neemt. 
Ik zweer het!
 
tekst, spel & concept Sinem Kavus coaching Daria Bukvic schrijfcoach Ko van den Bosch
 
 

Makers

Danish Blue bestaat uit acteurs Babette Engels (1994) en Jordy Vogelzang (1991). Beiden in 2017 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool. Al tijdens hun studie maakten ze samen voorstellingen, zoals De Poule des Doods (2015), Lichttekort (2016) en hun afstudeervoorstelling De Vier Laatste Dingen (2017). De laatste in samenwerking met Johan Simons en Koen van Etten. Recentelijk nam Jordy tekst en spel van de solo Nachtwerk van Frascati Producties / Marijn Graven op zich.
 
Danish Blue onderzoekt de toestand van de moderne mens. Ze benaderen tekst als een instrument, niet als een verhalend middel. Centraal staat het ondergaan van de voorstelling en het lichamelijk begrijpen ervan. 
 
Sinem Kavus (1991) studeerde in 2017 af aan de Amsterdamse toneelschool. In haar afstudeerjaar maakte zij een solovoorstelling genaamd Cafè Melancholia en de voorstelling I AM A HUMAN BEING met Benno Veenstra. Als actrice was ze te zien in diverse films en televisieseries, waaronder Scooterdagen (2013), Heetgras (2014), Flikken Maastricht (2017) en Papadagen (2017). Tijdens Fraslab toont ze haar alter ego ‘Sienna Kay’ in de voorstelling I USED TO BE SNOW WHITE BUT I DRIFTED - THE (WORLD)TOUR.
 
Sienna Kay strijkt met haar solo-dance-music-concert-monologue-kinda-performance neer in Amsterdam! Ze heeft moeite met de eisen van de tijd waarin seksisme, lust en onkwetsbaarheid standaard lijkt te worden. Waar komt die obsessie voor het vrouwelijk lichaam vandaan? En hoe vind je ware liefde in een wereld waar vrouwen als lustobject worden gezien?