Footnotes (for Crippled Symmetry)

do 22 t/m za 24 februari

Footnotes (for Crippled Symmetry)

Keren Levi

dans

Over

 

Subtiel verschuivend samenspel van dans, klank en ruimte

Met Crippled Symmetry schreef de Amerikaans componist Morton Feldman een uniek muziekstuk. Door de gebruikelijke aanwijzingen voor het samenspel achterwege te laten, schiep hij de voorwaarden voor een ‘aftastende’ uitvoering, een zoektocht naar harmonie en synchronie die slechts ten dele kan slagen. Choreograaf Keren Levi neemt dit principe als uitgangspunt voor haar nieuwste voorstelling. Drie vrouwelijke dansers schetsen met hun lichaam ritmische patronen in de ruimte, een installatie van wanden en zichtlijnen van beeldend kunstenaar Krijn de Koning. Componist Tom Parkinson liet zich voor zijn soundscape eveneens inspireren door de principes die ten grondslag liggen aan Crippled Symmetry. Zo ontstaat een broze ordening van beweging, ruimte en klank die langzaam afkalft naarmate de tijd verstrijkt, om via vertraging en verstilling uiteindelijk een vaste vorm te vinden. Een intense ode aan de ‘kreupele’ symmetrie, de imperfectie en de menselijke feilbaarheid.

concept & choreografie Keren Levi performance & choreografie Rozemarijn de Neve, Carcom Sheffer & Alicia Verdú Macián vormgeving Krijn de Koning muziek Tom Parkinson licht Matin Kaffarnik dramaturgie Igor Dobričić productie Martha van Meegen management NeverLike Jette Schneider & Judith Schoneveld PR NeverLike Daisy Benz coproductie Pumpenhaus (Münster) & Forum Freies Theater (Düsseldorf).

NeverLike ontvangt in de periode 2017-2020 subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en maakt FOOTNOTES met financiële steun van verschillende fondsen.

Makers

Keren Levi (Israël / 1972) is choreografe, wonend en werkend in Amsterdam. Met elementen als dans, (live) muziek en video, is haar werk het beste te omschrijven als interdisciplinair, in de kern gebaseerd op choreografische principes. Haar prijswinnende werk, dat is uitgevoerd in meer dan 20 landen, omvat o.a. Territory (2004, BNG prijs) over identiteit en representatie, de succesvolle duetten Couple-Like (2006) en Couple Like #2 (2010, Zilveren Krekel) in samenwerking met Ugo Dehaes en The Dry Piece (Dioraphte prijs) en Clubbing (2015). Levi geeft les aan de SNDO en de MTD-opleidingen van de AHK.

 

€17 / €13,50
Frascati 1
Tickets online €2 goedkoper

vr 23 feb première

YVES ENSEMBLE/KEREN LEVI

za 24 feb Frascati 1, 19:30: