Oorlog en Vrede

di 21 mei t/m za 21 september

Oorlog en Vrede

Frascati Producties / Florian Myjer i.s.m. Kim Karssen

theater

Over

Twee jonge theatermakers wentelen zich gulzig in Tolstojs meesterwerk

Na het succesvolle Bloomsbury beklimmen Florian Myjer en Kim Karssen de Mount Everest van de wereldliteratuur: Oorlog en Vrede van Tolstoj. Dit wordt geen gewone romanbewerking, maar een persoonlijke, explosieve, megalomane toneelavond. De personages van Tolstoj leven groots en meeslepend. In ijskoude Russische winters wordt familiekapitaal vergokt, veel te jong en veel te gruwelijk gestorven, worden harten keer op keer gebroken en dat alles tegen de achtergrond van Napoleons veldtocht tegen Rusland. De tegenstelling met Nederland anno nu kan niet groter zijn: wij leven relatief veilig, verlangend en bang. De spruitjesmentaliteit zit ons diep in het bloed. Met Tolstojs magnum opus dompelen we ons onder in de vraag der vragen: Hoe moeten wij leven?

van en met Florian Myjer en Kim Karssen eindregie Timothy de Gilde kostuums Hanne Pierrot geluidsontwerp Jelle Hoekstra decor Joey Schrauwen campagnebeeld Lonneke van der Palen lichtontwerp Barbara de Beer

Makers

Florian Myjer (Nederland, 1992) is een unieke stem in het performancelandschap. Met rijke taal en sterke beelden bouwt hij fijnzinnige voorstellingen waarin beschaving en schoonheid om voorrang vechten met hardheid en het slijk der menselijke ziel. Florian Myjer studeerde in de zomer van 2017 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met het bejubelde Bloomsbury, dat hij samen met Kim Karssen maakte over het gedachtegoed van de Bloomsbury Group. Bij Frascati Producties maakte hij de overrompelende solo Oliver, na een succesvolle tournee bekroond met de TAZ De Grote Post Residentieprijs 2017. Hierna maakte hij Regina Rex, in 2018 genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Daarnaast was Florian als speler en medemaker verbonden aan Gesualdo van De Warme Winkel (Holland Festival 2018).

Voor Oorlog en Vrede werkt Florian opnieuw samen met theatermaker en actrice Kim Karssen (Nederland, 1996). Kim studeerde in 2018 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Naast Bloomsbury maakten Kim en Florian samen eerder ORGANZA of een soort van genocide (met Scott Robin Jun). Kim is tevens als performer verbonden aan De Warme Winkel. 

€15 / €11,50
Frascati 2
Tickets online €1 goedkoper
Première

Deze voorstelling gaat op 23 mei 2019 in première.

Tournee

Vanaf 17 september gaat deze voorstelling op tournee door Nederland en Vlaanderen.