FIX IT

FIX IT

SolidGround Movement

dans

Over

Hiphop van straathoek tot podium
Hiphop begint op straat: een beatbox, een groep jongens en meiden en een repertoire aan coole moves. Hoe maak je daar een voorstelling van in het theater? In Fix it begeleidt een ‘master’ een groep jonge hiphopdansers in dit traject. Zij maken een vanuit het gedachtegoed van de master een remake voor het theater.

Programma
Het programma begint met een voorstelling van Ruben Chi die gemaakt is onder de vleugels van Spin off, gevolgd door de voorstelling Or is it me van SolidGround Movement artist in resindence Niki van Callandt en een optreden van de masterstudenten onder leiding van Rosanne Geerdes.De avond wordt afgesloten met de voorstelling Tracks van compagnie Zahrbat van choreograaf Brahim Bouchelaghem.

Solid Ground Movement is de eerste hiphopdansschool van Amsterdam en huist in de Tolhuistuin. De school biedt lessen voor jongeren met verschillende culturele achtergronden, verschillende dansniveaus en van alle leeftijden. De artistieke leiding is in handen van Alida Dors en Bryan Druiventak, beide afkomstig uit de hiphopscene en gespecialiseerd in de theatrale kant van hiphop en breakdance.

fotografie Stephan Syvix

90 minuten