OBSIDIAN // SILK

REINDIER (Veenfabriek)
Thu 29 Sep ’22 and Fri 30 Sep ’22
Een muzikale, theatrale live performance waarin REINDIER  het publiek een kijkje geeft in de uitersten van zijn ziel.
Thu 29 Sep ’22
and
Fri 30 Sep ’22

OBSIDIAN // SILK - the stage production is een muzikale, theatrale live performance waarin REINDIER het publiek een kijkje geeft in de uitersten van zijn ziel, bestaande uit twee oevers: een donkere, rauwe, technologische kant (Obsidian) en een lichte, dromerige, natuurlijke kant (Silk). 

REINDIER liet zich voor OBSIDIAN // SILK inspireren door het sprookje The Wired Boy waarin een jongen zich wil conformeren aan maatschappelijk opgelegde normen. Als gevolg hiervan onderdrukt hij zijn emoties en verandert hij langzaam in een robotachtig figuur, volledig geharnast tegen de buitenwereld.

OBSIDIAN // SILK - the stage production is het derde deel uit het drieluik OBSIDIAN SILK. De andere twee delen bestaan uit een korte film en een album. 

OBSIDIAN // SILK speelt op Kallumaan in het bos; het futuristische decor staat daar midden tussen de bomen. Na de speelbeurten op Kallumaan gaat OBSIDIAN // SILK op tournee langs poppodia zoals de Melkweg in Amsterdam en theaters in het hele land.

Over de maker

De multidisciplinaire popartiest en theatermaker Reinier van Harten (Amsterdam) maakt onder de noemer REINDIER performances op het snijvlak van muziek, theater en technologie. Op het podium dompelt REINDIER het publiek onder in melancholische vocalen, experimentele instrumenten, betoverende beelden en confronterende teksten, die zowel tijdloos als modern zijn. De contrasten in zijn werk uiten zich ook in de gekozen naam: 'REIN' betekent puur, schoon en maagdelijk, terwijl 'DIER' staat voor emotie, intuïtie en instinct.

De gelaagdheid van zijn werk en zijn sprookjesachtige verschijning roepen vergelijkingen op met Kate Bush, Björk en David Bowie. In de periode 2020-2022 verbindt REINDIER zich als nieuwe maker aan de Veenfabriek om te onderzoeken hoe hij een brug kan slaan tussen popmuziek en theater. 

artistieke leiding Reinier van Harten spel Reinier van Harten, Sergio Escoda, Wendy Briggeman, Louisa Brunhoso, Jelle Huiberts choreografie Yashasvi Shrotriya dramaturgie Thomas Lamers decor- en lichtontwerp Tanja Busking, Jarno Burger, Bas Stoker, Jelle Mens, Folkert Smitstra kostuum Esmee Thomassen

OBSIDIAN // SILK wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe makersregeling van het Fonds Podiumkunsten en Upstream x Design van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.