All Inclusive

All Inclusive

Julian Hetzel (DE / NL) / Campo in coproductie met Frascati Producties

Engels gesproken
performance

Over

Voor All Inclusive, een voorstelling over de esthetisering van geweld, vertrekt Julian Hetzel van het paradoxale principe van ‘creatie door destructie’ en onderzoekt hij de explosieve kracht van oorlogsbeelden.

★★★★★ Theaterkrant  ★★★★ NRC  ★★★★ Knack Focus  ★★★★ De Standaard

Terwijl het slopen van monumenten en iconische beelden, zoals we dat kennen uit bv. Irak en Syrië, gebruikt wordt als tool voor strategische oorlogsvoering, werd ook het museum een verlengstuk van het slagveld. De esthetisering van geweld wordt er zichtbaar gemaakt en in producten omgezet. Maar wat als de souvenirs eigenlijk trofeeën blijken te zijn?

All Inclusive plaatst kunst naast oorlog, toeristen naast vluchtelingen, en verbindt realiteit met verbeelding tijdens een rondleiding doorheen een tijdelijke expositieruimte. Het publiek wordt uitgenodigd om te kijken naar een bezoek aan een museum waar de realiteit terugslaat.

Na afloop van de voorstelling volgt een nagesprek met Constant Meijers en kunstenaar Julian Hetzel. Hierin zoomen zij in op de onderwerpen die binnen de voorstelling All Inclusive aan bod komen.

regie Julian Hetzel performers Kristien de Proost, Edoardo Ripani, Geert Belpaeme en locale figuranten dramaturgie Miguel Angel Melgares campagnebeeld BAM Photographers & B.W. Ansorge artistiek advies Sodja Lotker kostuum Ann-Catherine Kunst productieassistantie Sabine Mangeleer productie CAMPO in collaboration with Ism & Heit coproductie Frascati Producties, Schauspiel Leipzig, Münchner Kammerspiele 

 

Makers

Julian Hetzel studeerde visuele communicatie aan de Bauhaus University Weimar, daarna verhuisde hij naar Amsterdam om zijn opleiding voort te zetten bij het masterprogramma van de AHK DasArts. Al tijdens zijn opleiding viel hij op met spraakmakende performances als PrENTER (2008), die werd getoond op het ARS Electronica festival 2008 in Linz en The Benefactor (2011). In 2016 richtte hij de stichting Ism & Heit op als een structuur om zijn artistiek werk te ontwikkelen, met Utrecht als uitvalsbasis. Julian Hetzel is ook oprichter en drummer van de electro-popband Pentatones.

Voorstellingen
All Inclusive (Campo & Frascati Producties, 2018)
The Automated Sniper (Frascati Producties en Ism & Heit, 2017)
Schuldfabrik (Steirischer Herbst Graz en Ism & Heit, 2016)
Sculpting Fear (SPRING Utrecht, 2015)
STILL – The Economy of Waiting (SPRING Utrecht, 2014)
I’m Not Here Says the Void (Frascati Producties & DasArts, 2013)
The Benefactor (DasArts, 2011)

 

Pers

 
120 minuten